STERK SOM EN BJØRN: Matteo Trentin imponerte stort på åpningstempoen.
STERK SOM EN BJØRN: Matteo Trentin imponerte stort på åpningstempoen. Foto: Luk Benies

– Plutselig så jeg bjørnen krysse veien. Jeg nølte i to sekunder, så traff jeg

Matteo Trentin takker hjelmen for at det gikk bra.

Matteo Trentin overrasket alle, inkludert seg selv, da han ble nummer fem på lørdagens åpningstempo i Düsseldorf.

Den sympatiske italieneren er en viktig del av Marcel Kittels spurttog, men en hendelse i slutten av mai kunne fort ødelagt Touren for Trentin.

Han var på høydesamling ved Lake Tahoe i USA da det utrolige skjedde. Tretin krasjet nemlig med en bjørn.

– I ettertid er det en morsom historie, for jeg innser at jeg må være en av de første som treffer en bjørn med en sykkel. Det var en slags ny Guinness verdensrekord. Bjørnene hadde våknet opp av dvalen, og en liten bjørn lette etter mat i en hage. Hundene til huseieren så bjørnen og begynte å jakte på bjørnen for å ta den. Jeg var i en utforkjøring etter treningsøkten min, og plutselig så jeg bjørnen krysse veien. Jeg kunne ikke unngå å treffe bjørnen, for den var ganske stor. Jeg var også ganske overrasket over å se en bjørn krysse veien. Jeg nølte i to sekunder før jeg traff bjørnen.

– Hvem ble mest redd av deg og bjørnen?

– Jeg vet ærlig talt ikke, for jeg rakk ikke å tenke. Jeg måtte bråbremse. Heldigvis var hundene der, for bjørnen var redd for dem, sier Trentin.

I etterkant av den skremmende episoden la Trentin ut et instagram-bilde av hjelmen sin. Han er sjeleglad for at han hadde den på.

– Jeg er litt lei meg for at jeg ikke hadde kamera på sykkelen, for det ville blitt en bra video. Men det viser hvor viktig det er å bruke hjelm, selv når du skal kjøpe brød i butikken like ved der du bor. Det kan redde livet ditt. Jeg vet ikke om det reddet livet mitt, men det reddet hodet mitt. Bruk hjelm folkens. Det er viktig, sier Trentin.

I Tour de France skal han bruke bjørnekreftene sine til å hjelpe Marcel Kittel til seier. Seinere i Touren er det flere etapper hvor Tretin har mulighet for å gå i brudd.

– Jeg skal være så sterk som mulig. Vi er her for å vinne, understreker han.