WIMBLEDON: Til tross for den tragiske ulykken, deltar Venus Williams i årets Wimbledon-turnering.
WIMBLEDON: Til tross for den tragiske ulykken, deltar Venus Williams i årets Wimbledon-turnering. Foto: Lionel Bonaventure

Risikerer å bli siktet for uaktsomt drap: – Jeg er ødelagt

Tennisstjernen uttaler seg for første gang etter den tragiske dødsulykken.

Tennisstjernen Venus Williams kan være i trøbbel etter at hun var involvert i en trafikkulykke som kostet en 78 år gammel mann livet.

Tidligere har Williams kun uttalt seg gjennom advokaten sin, men nå snakker hun for første gang ut om hendelsen:

– Jeg er ødelagt og mitt hjerte er knust på grunn av denne ulykken. Mine dypeste kondolanser går til Jerome Barsons venner og familie, og jeg vil fortsette med å ha dem i mine tanker og bønner, skriver den 37 år gamle tennisspilleren på sin Facebook-profil.

Skjermdump fra Facebook.
Skjermdump fra Facebook.

Saksøkt

De etterlatte etter Florida-mannen Jerome Barson har nå saksøkt tennisveteranen for en uspesifisert erstatningssum. Ulykken skjedde i nærheten av Williams' hjem i Palm Beach i Florida 9. juni, og Barson døde på sykehus 13 dager senere som følge av skadene han pådro seg i kollisjonen.

Politiet i Florida har tidligere uttalt at det var Williams som forårsaket ulykken. Hun skal ha kjørt inn i et kryss på grønt lys, men på grunn av kø skal hun ikke ha rukket å komme seg ut av krysset før lyset ble rødt. Barson og hans kone kom angivelig kjørende i kryssende trafikk og krasjet i Williams' bil.

Advokat Michael Steinger, som representerer Barsons familie, anklager Williams for å ha kjørt på rødt lys, for ikke å slippe til kryssende trafikk, for uoppmerksom kjøring og for uaktsom manøvrering av et motorisert kjøretøy.

Ifølge advokaten er Linda Barson, som pådro seg flere brudd i høyre arm og hånd, «fysisk og følelsesmessig ødelagt» etter ulykken.

Venus Williams risikerer nå å bli siktet for uaktsomt drap, melder den amerikanske avisen Metro. Hun er imidlertid ennå ikke siktet av politiet i saken, og politiet har opplyst at hun ikke var påvirket av rusmidler da hun kjørte. Det er foreløpig ikke avklart om hun må møte i retten som følge av ulykken.

Williams' advokat, Malcolm Cunningham, har omtalt hendelsen som en uheldig ulykke og sier at Williams kondolerer til familien som har mistet et kjært medlem.

Tennisstjernen ble ikke skadd i ulykken. Hun er nå på plass i England, der hun forbereder seg til Grand Slam-turneringen Wimbledon, som starter mandag.

(©NTB)