Petter Northug klarte ikke å hamle opp med Niklas Dyrhaug på jaktstarten under rulleskifestivalen i Kristiansand.
Petter Northug klarte ikke å hamle opp med Niklas Dyrhaug på jaktstarten under rulleskifestivalen i Kristiansand. Foto: Pedersen, Terje

Northug knust, men spurtslo Sundby

Petter Northug klarte ikke å hamle opp med Niklas Dyrhaug på jaktstarten under rulleskifestivalen i Kristiansand.

Petter Northug klarte ikke å hamle opp med Niklas Dyrhaug på jaktstarten under rulleskifestivalen i Kristiansand. Han spurtslo derimot Martin Johnsrud Sundby.

– Det er det nærmeste du kommer Syden i Norge. Man kan ikke klage når det er som det her. Men det er brutalt å gå konkurranse igjen, men moro å få gå med startnummer. Det er god matching med mange harde konkurrenter, sa Northug til VG etter jaktstarten lørdag kveld.

31-åringen gikk ut likt med Dyrhaug, men maktet ikke å henge med lenge. Til slutt vant Dyrhaug ni sekunder foran Ånund Lid Byggland, mens det var ytterligere ett sekund ned til Northug på tredjeplass.

– Det var artig. Det var veldig god stemning, og når Kristiansand byr på dette været så blir det kalas. Nå skal vi gutta kose oss og ta oss en tur på konsert etterpå, sa Dyrhaug til VG.

Selv om Northug var sjanseløs på å ta seieren, fikk han likevel vist fram spurtegenskapene sine. Trønderen snek seg forbi både Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby på oppløpet. De to sistnevnte ble henholdsvis nummer fire og fem.

Det var Northugs første konkurranse for sesongen. Han har de siste månedene tilbrakt mye tid i høyden for å trene.

– Petter har holdt seg frisk hele tiden og fått gjort det han ønsker. Vi sikter mot 80 treningstimer i juni, sa trener Stig Rune Kveen til NTB nylig.

(©NTB)