Politimann adopterte gutt (8) han fant grovt mishandlet

Gutten var bundet, forslått og hadde blitt senket i et søppelspann fullt av iskaldt vann da Jody Thomson dukket opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politibetjent Jody Thompson fra i Poteau, USA, hadde opplevd litt av hvert i sin karriere. Som tidligere ansatt på statsadvokatens kontor, hadde han rykket ut til mange barnemishandlingssaker, men ingen som lignet denne.

Dekket av blåmerker

Da han kom til åstedet ble han sjokkert over å se den undervektige gutten. Håret var en eneste floke, og han var bundet rundt håndleddene med belter.

Gutten, som fortalte at han het John, hadde akkurat klart å komme seg fri fra en søppelbøtte fylt med iskaldt vann, og ringte selv til politiet, skriver politiet i en facebookmelding.

– Det var ikke en flekk på kroppen hans som ikke hadde blåmerke eller blodutredelse. Det var det verste jeg noen gang har sett, sier Thompson til CBS News.

John var åtte år på dette tidspunktet. Han veide bare 27 kilo og skalv som et aspeløv. Thomson fant et teppe og pakket rundt gutten. Han tok ham med til barnevernstjenesten og legevakten.

– Jeg satt sammen med ham hele tiden, og da han ble innlagt på intensivavdelingen på sykehuset, satt jeg ved siden av ham til han våknet neste dag.

Han sier han visste der og da at han ville passe på gutten resten av sitt liv.

Thomson hadde selv en 15-åring og en åtteåring hjemme. Han tok John med seg hjem uten å ha diskutert avgjørelsen med dem først.

– Alle visste umiddelbart hva jeg måtte gjøre. Selv før jeg hadde fortalt hele historien, sier han.

Kraftig familieforøkelse

John flyttet inn til dem 30. april 2015. To dager senere fikk Thomson vite at kona var gravid med deres tredje barn. Men historien slutter ikke der. Sju måneder senere fikk Thomson en telefon fra barnevernet. De kunne fortelle at Johns biologiske mor hadde født en jente i fengsel, og spurte ham om han kunne tenke seg å være fosterfar for henne.

– Vi dro til sykehuset dagen etter å hentet henne. Jeg hadde aldri drømt om å ha en stor familie, men Gud hadde andre planer for oss. Og jeg elsker det, sier Thomson.

Thomson og kona adopterte John formelt i august i fjor etter at hans biologiske foreldre, som er i fengsel, sa fra seg foreldreretten. De har forøvrig ikke gitt fra seg foreldreretten for jenta frivillig. Men etter en lang rettsprosess, fikk Thomson-familien også adoptere Johns søster i februar i år.

John har det fint i sitt nye hjem. Han har toppkarakterer på skolen og har ytret ønske om å fortelle sin historie for å hjelpe andre barn som lever i voldelige hjem.