TV 2-ekspert sjokkert over Strømsgodset etter tafatt forestilling mot Lillestrøm

Og trener Tor Ole Skullerud beklager prestasjonen overfor fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Strømsgodset 2-0

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

Strømsgodset er på vei inn i aldri så liten krise.

Drammenserne var tilnærmet sjanseløse i 0-2-tapet mot Lillestrøm, et annet lag som ikke bare har imponert spillemessig denne sesongen.

Resultatet gjør at Godset etter halvspilt sesong kan ligge under streken dersom Tromsø slår Haugesund søndag.

– Det er sjokkerende å se hvor lite Skullerud og co får ut av dettte mannskapet. De er ikke i nærheten – hverken offensivt eller defensivt, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Lillestrøm får allverdens tid og rom hver gang de er farlig frempå, og det finnes veldig lite struktur, intensitet og aggressivitet i måten Godset forsvarer seg på.

Dermed blir det neppe noe bedring i stemningen i Drammen, der det var tydelig splittelse mellom spillergruppen og fansen tidligere i uken. Keeper Espen Bugge Pettersen viste fingeren til supporterne, noe som skapte et visst bråk.

Strømsgodset har vunnet én av de siste ti kampene.

– Det er en prestasjon vi kan være bekjent av i 15-20 minutter i førsteomgang. Utover det er vi dritdårlig. Jeg beklager overfor alle som følger Strømsgodset og er glad i Strømsgodset for den siste timen, for det var veldig langt unna det vi kan forvente, sier trener Tor Ole Skullerud til TV 2.

– Vi er langt nede i en tøff motbakke og sliter med å få betalt. Vi har vært bedre i prestasjonene våre i de kampene vi har spilt i de siste, derfor kommer dagens prestasjon ut av det blå. I dag falt vi sammen, og andreomgangen var fæl å se på.

Mathew sentral

Chigozie Udoji og Erling Knudtzon scoret målene i 2-0-seieren for vertene på Åråsen.

Ifeanyi Mathew spilte frem Udoji med et lekkert legg inn i feltet etter halvtimen, og etter å ha tatt ballen ned på brystet klinket han inn 1-0 etter halvtimen.

Mathew var også involvert i 2-0-scoringen. Espen Bugge Pettersen måtte gi en retur på skuddet fra 20-åringen, og den havnet rett hos Erling Knudtzon som akkurat fikk headet ballen over en famlende Strømsgodset-keeper.

– Mathew er en meget god spiller, og på sitt beste er han en av de beste i Eliteserien. Men så får han jo også fantastisk gode arbeidsforhold fordi bortelaget lar ham få holde på som han vil.

For Lillestrøm var seieren et godt steg bort fra bunnstriden.

– Førsteomgang er jevn, men i andreomgang kjører vi over dem. Jeg er veldig fornøyd med andreomgang, sier trener Arne Erlandsen til TV 2.

– Vi scoret to mål på fire sjanser i førsteomgang, i andreomgang har vi sju-åtte og scorer ingen. Vi må bli bedre i boksen og til å punktere kampene, men spillemessig er andreomgang strålende.

– Fungerer ikke

Strømsgodset var godt med i starten av kampen, og Tokmac Nguen hamret blant annet en ball i tverrliggeren i tillegg til at både Eirik Ulland Andersen og Marco Tagbajumi hadde sine sjanser.

Bortsett fra det var det ikke mye å glede seg over i sommervarmen på Åråsen.

– Dette er nok en meget skuffende forestilling, det er lett å se at spillerne har lite selvtillit. De har jo veldig mange gode fotballspillere, men når ikke kollektivet fungerer er det ingen av Godset-spillerne som er i nærheten av å få ut sitt beste, sier Mathisen.

– Det er greit nok at det er varmt på Åråsen i dag, men med det energinivået gjestene viser skulle man tro det var 50 grader.