Programlederne i MSNBC Joe Scarborough og Mika Brzezinski har vært sentrum for Donalds Trumps oppmerksomhet de siste dagene.
Programlederne i MSNBC Joe Scarborough og Mika Brzezinski har vært sentrum for Donalds Trumps oppmerksomhet de siste dagene. Foto: Jonathan Ernst

Trump: «Gale-Joe» og «steindumme-Mika» er ikke dårlige mennesker

Donald Trump har twitret igjen om programlederen-dudoen han skjelte ut for få dager siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump tvitrer at journalistene i «Morning Joe» er dumme og gale, men presidenten påpeker at de ikke er dårlige mennesker.

I en ny Twitter-tirade lørdag fastslår USAs president også nok en gang at CNN driver med søppeljournalistikk og såkalte falske nyheter.

Forsetter fornærmelsene

Samtidig fortsetter Trump angrepene mot TV-vertene Mika Brzezinski og Joe Scarborough fra MSNBC-programmet «Morning Joe».

«Gale-Joe Scarborough og dum-som-en-stein-Mika er ikke dårlige mennesker, men deres upopulære show er dominert av NBC-sjefene deres. Synd!» tvitrer presidenten lørdag.

Tidligere i uka skjelte han ut de to i hånlige kommentarer rettet mot deres utseende og intelligensnivå.

De første personangrepene torsdag utløste kraftig fordømmelse, og selv Trump-vennlige Fox News overrasket med kritisk dekning av presidentens tvitring.

Også flere topper i Trumps eget parti Republikanerne kom med skarp kritikk av presidenten.

«Donald Trump er ikke frisk»

Brzezinski og Scarborough svarte fredag i et innlegg i Washington Post med tittelen «Donald Trump er ikke frisk», der de stilte spørsmål ved om han er skikket til å være president.

I et intervju med CNN anklager paret dessuten Trump for utpressing. Reporterne, som er forlovet med hverandre, hevder de er blitt kontaktet av Det hvite hus gjentatte ganger.

De skal i vår ha fått beskjed om at en tabloidavis ville publisere en svært negativ artikkel om de to med mindre de ba om unnskyldning for dekningen av Trump.

Presidenten har avvist denne påstanden på Twitter.

Joe Scarborough har på sin side tvitret at han har tekstmeldinger og telefonlogger fra Trumps nære medarbeidere i Det hvite hus som beviser dette.

(©NTB/TV 2)