HVEM ENDER OPP PÅ TRONEN? Cersei Lannister har satt seg godt til rette i jerntronen på dette bildet fra syvende sesong av Game of Thrones. Men har hun kommet for å bli?
HVEM ENDER OPP PÅ TRONEN? Cersei Lannister har satt seg godt til rette i jerntronen på dette bildet fra syvende sesong av Game of Thrones. Men har hun kommet for å bli? Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE

Slik tror Game of Thrones-stjernene at serien vil ende

LONDON (TV 2): Skuespillerne avslører detaljer om de siste 13 episodene av fantasy-serien.

Mandag har syvende og nest siste sesong av fantasy-serien Game of Thrones premiere i Norge.

Og selv om det fortsatt er én sesong til igjen etter denne, begynner det å snøre seg seg til i The Seven Kingdoms. Det er kun 13 episoder igjen av serien, og spekulasjonene om hvordan det hele vil ende, har pågått lenge.

Ler av fanteoriene

Fansen har skrevet grundige analyser av hva som vil komme til å skje – og det går ikke skuespillerne forbi. Stjernene fra serien har avslørt at flere av fanteoriene kommer til å vise seg å være riktige. Men de fleste teoriene ler de av.

– Jeg har søkt en del på nettet, og det er overraskende hvor utrolig mange teorier folk har. Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk bruker så mye tid på det. Enten så gjetter du feil, og da dummer du deg ut. Eller så har du rett, og da har du spoilet deg selv og alle andre. Da blir jo gleden borte. Det er veldig smigrende, men mest rart, mener John Bradley (29), som spiller The Night´s Watch-Samwell Tarley.

I forbindelse med den nye sesongen, har TV 2 møtt han og en rekke av de andre stjernene på et hotell i London. Og selv om de ikke har lov til å komme med noen store spoilere, har de likevel noe å si om neste sesong:

Sjekk den blodige traileren til syvende sesong av Game of Thrones

– Det blir brutalt. Det blir kaldere og hardere. Jeg kan føle frustrasjonen deres allerede. Jeg er helt sår av all drepingen, sier skotske Rory McCann (48), som spiller The Hound.

Banket opp på settet

Han forteller at det har gått hardt for seg på settet.

– Jeg har blitt veldig banket opp de siste scenene i denne sesongen. Jeg har haltet rundt i flere måneder nå. Men det verste er egentlig at jeg forstrakk en scene i skulderen da jeg kastet snøballer mellom opptakene på Island. Og det får jeg ingen sympati for! sier han.

SYVENDE SESONG: Rory McCann i rollen som The Hound i syvende sesong av Game of Thrones. Foto: Helen Sloan / HBO / C More
SYVENDE SESONG: Rory McCann i rollen som The Hound i syvende sesong av Game of Thrones. Foto: Helen Sloan / HBO / C More

– Denne sesongen ser helt utrolig bra ut. Jeg vet ikke hvordan de gjør det, men de gjør hver sesong enda bedre enn de foregående. Tidligere har vi brukt seks måneder på å spille inn ti episoder. Denne gangen har vi brukt like lang tid på å spille inn syv episoder. Det kommer til å merkes – dette blir så bra! sier den danske skuespilleren Pilou Asbæk (35).

Han spiller Yaras onde onkel, Euron Greyjoy, på The Iron Islands.

Ryktene vil ha det til at Greyjoy vil slå seg sammen med Cersei neste sesong. Selv har skuespilleren sagt at han i neste sesong vil få Ramsay Bolton til å virke som en uskyldig smågutt.

– Euron Greyjoy er en psyko. Jeg prøver å gjøre han til en kameleon – han har mange lag, og man vil få se mange sider av han, sier til TV 2.

YARAS ONDE ONKEL: Pilou Asbæk i rollen som Euron Greyjoy. Asbæk sier selv at han er svært ond i den kommende sesongen. Foto: Helen Sloan / HBO / C More
YARAS ONDE ONKEL: Pilou Asbæk i rollen som Euron Greyjoy. Asbæk sier selv at han er svært ond i den kommende sesongen. Foto: Helen Sloan / HBO / C More

Tror de har slutten klar

Hvordan Game of Thrones vil ende, er en godt bevart hemmelighet. Forfatteren George R. R. Martin har holdt kortene tett til brystet, og han er fortsatt ikke ferdig med de siste bøkene i serien. Han har samarbeidet med serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss om manuset til tv-serien, som vil avsluttes lenge før bokserien.

Den aller siste sesongen skal etter planen begynne innspillingen i september i år. Men programsjefen i HBO, Casey Bloys, avslørte nylig til The Independent at serieskaperne fortsatt har igjen å skrive ferdig sesongen – og åpnet for at de siste seks episodene kan bli ett år forsinket.

SYVENDE SESONG: HBO har sluppet flere bilder fra den kommende sesongen. I dette bildet ser vi Tyrion Lannister og Daenerys Targaryen. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE
SYVENDE SESONG: HBO har sluppet flere bilder fra den kommende sesongen. I dette bildet ser vi Tyrion Lannister og Daenerys Targaryen. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE

– Jeg tror de helt sikkert har slutten klar. Jeg har forsøkt å få dem til å fortelle meg det – jeg har presset dem opp mot veggen og forsøkt å tvinge sannheten ut av dem. Men jeg har ikke fått vite noen ting, sier Rory McCann.

Vil ikke vite slutten

– Jeg har også tenkt på å prøve å få slutten ut av dem. Men min største frykt i livet er å ha hemmeligheter å holde. Jeg hater det. Det er bedre å ikke vite noe, så slipper man å lyve. Mange synes det er en verdi i å vite noe som ikke andre vet. Men jeg synes det er bedre å ikke vite det, og slippe å lyve, sier John Bradley.

– Så du kunne ikke vært Littlefinger?

– Nei, absolutt ikke!

I SYVENDE SESONG: Samwell Tarly og Gilly, spilt av John Bradley og Hannah Murray. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 
I SYVENDE SESONG: Samwell Tarly og Gilly, spilt av John Bradley og Hannah Murray. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 

– Men hvordan ønsker dere at serien skal ende?

– Ikke som Sopranos ... Jeg har nettopp kommet meg igjennom Sopranos, og kjære Gud, ikke la det ende slik. Jeg vet ikke ... Kanskje det burde ende med et smell, der alle dør, sier Rory McCann.

Sopranos er kjent for sin tvetydige og åpne slutt, og den avsluttende episoden fra 2007 er fortsatt gjenstand for tolkninger.

Må være en overraskende slutt

– Jeg elsker å se Cercei holde på, og hvordan hun spiller splitt og hersk. Jeg ville elsket om hun beholdt makten og endte opp på tronen. Men det er så mange som kan ende opp på den, så det er vanskelig å si, sier Sophie Turner (21), som spiller Sansa Stark, til TV 2.

– Jeg tror det må være en slutt som gjør at alle føler at reisen har vært verdt det. Det må være noe overraskende der, fortsetter hun.

SYVENDE SESONG: Aidan Gillen og Sophie Turner som Littlefinger og Sansa i den kommende sesongen. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 
SYVENDE SESONG: Aidan Gillen og Sophie Turner som Littlefinger og Sansa i den kommende sesongen. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE 

– Jeg vil ikke spekulere så mye, men jeg stoler på at serieskaperne har en god plan, sier Gemma Whelan (36), som spiller Yara Greyjoy.

– Tror dere Greyjoyene vil overleve?

– Jeg tror at hvis man kan overleve på en liten drittøy, så kan man overleve hvor som helst. Og ta meg på ordet – jeg er nemlig dansk, sier Pilou Asbæk.

Svaret på hvordan det vil gå, får vi ikke riktig ennå. Men på mandag er den første ventetiden over, og det er kart for begynnelsen på slutten på den populære serien.

Game of Thrones kan du se på C More fra 17. juli.