Oslo  20161229.
NM håndball, cupfinale kvinner 2016: Larvik HK - Tertnes Elite. Larviks Thea Mørk under cupfinalen i håndball for kvinner i Oslo Spektrum.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20161229. NM håndball, cupfinale kvinner 2016: Larvik HK - Tertnes Elite. Larviks Thea Mørk under cupfinalen i håndball for kvinner i Oslo Spektrum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Larvik unngikk Györ

Larviks håndballjenter møter årets tapende mesterligafinalist Vardar Skopje i gruppespillet i den gjeveste europacupen.

Det ble klart etter trekningen i slovenske Ljubljana fredag kveld.

I tillegg til den makedonske storklubben består Larviks gruppe også av FTC Budapest fra Ungarn og vinneren av kvalifiseringsgruppe 2. Tyske Thüringer er favoritt til å ta seg videre til gruppespillet.

I mai tapte Vardar kvinnenes mesterligafinale knepent 30–31 for Györ etter ekstraomganger. Det ble Camilla Herrems siste kamp for makedonierne.

Nye forutsetninger
Larvik har tidligere hatt store ambisjoner i Europa. Vestfoldingene vant mesterligaen i 2011 og var tapende finalist i 2015, men nå er forutsetningene helt annerledes. Klubben har mistet svært mange profiler og har svak økonomi.

– Når vi nå har kommet til gruppespillet, har vi sagt at vi skal inn i neste runde, som betyr at man må unngå å havne sist i gruppa. Men målet er å komme inn i hovedrunden i februar-mars, sa LHK-trener Tor Oddvar Moen til NTB før trekningen.

– Her hjemme skal vi helt klart være med å slåss. Vi skal gå for topplassen, uansett hva som skjer rundt oss. Internasjonalt mangler vi litt erfaring, men vi gleder oss, la han til.

Györ havnet på sine side i gruppe sammen med den russiske EHF-cupvinneren Rostov Don, danske Midtjylland og Brest Bretagne. Den ungarske tittelforsvareren har Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø i stallen.

Elverum med også i år
Vipers Kristiansand fikk torsdag vite at klubben får hjemmefordel i kvalifiseringen til gruppespillet. Sørlendingenes første hinder på veien er hviterussiske Gomel. Med seier der venter enten kroatiske Podravka eller tyrkiske Kastamonu Belediyesi i et siste og avgjørende oppgjør.

Kvalifiseringskampene spilles i Kristiansand 9. og 10. september.

Vipers går inn i gruppe D om laget klarer å ta seg til mesterligaen. Der venter i så fall den rumenske storheten CSM Bucuresti, franske Metz og tyske Bietigheim.

På herresiden går Elverum for annet år på rad rett inn i gruppespillet. Hedmarkingene møter følgende fem lag: Ademar Leon (Spania), Skjern (Danmark), Gorenje Velenje (Slovenia), Kadetten Schaffhausen (Sveits) og Dinamo Bucuresti (Romania).

(©NTB)