Utsøkt heading avgjorde EM-finalen

Spania møtte veggen mot Tyskland i finalen i U21-EM.

Tyskland - Spania 1-0

Tyskland var det beste laget i fredagens finale i U21-EM mot Spania. Tyskerne scoret kampens eneste mål da Hertha Berlin-spiller Mitchell Weiser headet inn 1-0 like før pause på en praktfull heading.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet!

Spania var bedre i andre omgang, men tyskerne holdt tett. De farligste sjansene til spanjolene kom på langskudd, først ved Saúl Ñíguez og så Dani Ceballos.

– Det ser ut som et guttelag mot voksne mannfolk, og det er ikke Spania som er voksne, kommenterte Eurosport Norges Bengt Eriksen midtveis i andre omgang.

Spania kom til finalen i Kraków som favoritter etter storspill i mesterskapet.

– Det Spania har levert har vært en ugjenkjennelig fra det vi har sett tidligere i turneringen, mente den tidligere Vålerenga-spilleren.

Stolpetreff fra Meyer
Spania var best i i de første fem minuttene, men Tyskland fikk de første målsjansene. Først var innlegget til Mitchell Weiser nær ved å gå i mål i det sjette spilleminutt, før Max Meyer headet i stolpen og ut like etter.

Et kvarter var spilt da Bayern München-klare Serge Gnabry lekkert tok med seg ballen inn i Spanias 16-meter og brant til på volley, men forsøket gikk i nettveggen.

Fem minutter senere fikk Gnabry en ny mulighet, men en svak avslutning fra kloss holdt på enkelt å fange for Spania-målvakt Kepa Arrizabalaga.

Spania yppet seg rundt halvtimen, men skapte ikke mer enn noen halvsjanser. Héctor Bellerín hadde en brukbar mulighet på en heading tidligere i kampen.

Nydelig heading sikret 1-0
I stedet var det Mitchell Weiser som sendte Tyskland i ledelsen etter 39 minutters spill. Høyreback Jeremy Toljan slo innlegget til Weiser, som på en strålende plassert heading ordnet 1-0 for tyskerne.

– Det var en kamp som har skreket etter scoring, og den er sterk. Den er ikke ferdigscoret av Weiser, kommenterte Eurosport Norges Bengt Eriksen.

Spania var best i starten av andre omgang, og etter 58 minutters spill var Atlético Madrid-stjernen Saúl Ñíguez nær ved å curle inn 1-1, men Julian Pollersbeck i full strekk reddet langskuddet.

To minitter senere ble Gnabry spilt fint igjennom, men alene med Kepa sviktet han. Athletic Bilbao-målvakten reddet fint med foten.

I det 72. spilleminutt ladet Dani Ceballos kanonen fra distanse, men avslutningen gikk like utenfor tyskernes mål. Gerard Deulofeu forsøkte seg litt senere, men en tysk forsvarsspiller sto i veien og blokkerte skuddet.

Spania presset på for en utligning, men klarte ikke å skape store målsjanser. Dermed var det tyskerne som kunne juble for sitt første gull i U21-EM.

Slik startet lagene:

Spania: Kepa; Bellerín, Vallejo, Meré, Jonny; Llorente, Saúl, Ceballos; Deulofeu, Asensio, Sandro.

Tyskland: Pollersbeck; Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt; Haberer; Weiser, Meyer, Arnold, Gnabry; Philipp.