MYE RØYK: Ifølge mannskapet i Statens skogbrannhelikopter ryker det godt fra skogbrannen i Sarpsborg. Helikopteret jobber nå med slukking.
MYE RØYK: Ifølge mannskapet i Statens skogbrannhelikopter ryker det godt fra skogbrannen i Sarpsborg. Helikopteret jobber nå med slukking. Foto: Statens skogbrannhelikopter

Skogbrann under kontroll i Østfold

Brannvesenet jobbet i flere timer med å få kontroll på en skogbrann ved Mingevannet i Sarpsborg. Brannen er fredag ettermiddag slukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Like før klokken 19 melder Øst politidistrikt at brannen er under kontroll. Det er ikke fare for ytterligere spredning, og brannvesenet driver med etterslukking.

Bilder fra Statens skogbrannhelikopter viste tidligere fredag at et større skogsområde brant.

– Det brenner godt og blåser ganske kraftig, skrev mannskapet i helikopteret.

Politiet meldte først om brannen klokken 14.43 fredag.

Klokken 18.30 skrev alarmsentralen for brannvesenet i Østfold og Follo at de ikke hadde kontroll på brannen.

Politiet i Østfold meldte like før klokken 18 at brannen spredde seg.

– Brannen sprer seg sakte østover, men er fortsatt ingen trussel mot bebygde områder, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Norang, til TV 2.

SLUKKER: Dette bildet fra en livestream fra helikopteret viser brannområdet. Helikopteret henter vann fra et nærliggende vann under slukningen.
SLUKKER: Dette bildet fra en livestream fra helikopteret viser brannområdet. Helikopteret henter vann fra et nærliggende vann under slukningen. Foto: Statens skogbrannhelikopter

Han fortalte at Sivilforsvaret hadde ankommet og var beredt til å hjelpe til med slukningen, og at brannvesenet hadde rekvirert brannhelikopter som var i gang med slukking.

– Tilgangen på vann er bra siden brannen ligger like ved Mingevannet, fortalte Norang.

Brannområdet ble tidligere fredag anslått å være 300 x 500 meter stort, men operasjonslederen bekreftet at dette området sakte ble større.

Fredag ettermiddag skriver politiet at et område på 400 x 400 meter har brent.

Flere personer i Sarpsborgområdet meldte om røyklukt, og politiet anbefalte at vinduer og dører lukkes for å hindre sjenerende røyklukt.