REFLEKTERT: Paul Pogba, her med Manchester United-manager José Mourinho, snakker om livet som muslim og om hvordan det er å bo i Manchester.
REFLEKTERT: Paul Pogba, her med Manchester United-manager José Mourinho, snakker om livet som muslim og om hvordan det er å bo i Manchester. Foto: AP Photo / Dave Thompson.

– Det er ikke islam, og alle vet det

Superstjernen forteller om hvordan det er å leve i Manchester etter bombeangrepet.

Paul Pogba har åpnet opp om hvordan det er å være muslim og leve i Manchester etter angrepet som skjedde i forbindelse med Ariana Grande-konserten i mai.

I et intervju med magasinet Esquire, insisterer 24-åringen på at terroristene aldri kan få vinne.

Franskmannen dedikerte seieren i Europaliga-finalen til ofrene fra tragedien.

– Kan ikke stoppe å leve
Han mener angrepet - og de lignende angrepene i London - ikke har noe med religion å gjøre.

– Det var et veldig vanskelig øyeblikk, men man kan ikke gi opp. Vi kan ikke la dem styre oss. Vi må slåss for det, sier midtbanestjernen, som selv reiste på pilegrimsferd til Mekka etter at sesongen var ferdig.

– Triste ting skjer i løpet av livet, men man kan ikke stoppe å leve. Det er galskap å ta livet av noen. Jeg vil ikke kalle det religion. Det er ikke islam, og alle vet det. Jeg er ikke den eneste som sier det, forteller Pogba.

Forrige sommer ble den franske landslagsspilleren hentet tilbake til Manchester United for 89 millioner pund – nesten én milliard kroner. Han har fått mye oppmerksomhet for spreke hårfrisyrer, danserutiner og sitt gode humør.

Most beautiful thing I've seen in my life 🕋🙏🏾

Et innlegg delt av Paul Labile Pogba (@paulpogba)

– Tenker på en annen måte
Rekordsigneringen forteller også at farens bortgang like før finalen i Stockholm, minnet han på at livet er til for å nytes.

– Når man mister noen man er glad i, tenker man ikke på samme måte. Derfor sier jeg at jeg nyter livet, fordi det går så fort. Jeg kan huske å sitte og snakke med ham. Og nå er han ikke her. Han var en sterk mann. Veldig sta. Han sloss, men alderen gjorde det vanskelig. Han var en god mann, en god far og jeg er stolt over å være sønnen hans, sier en åpenhjertig Pogba.

– Prislappen er glemt
De røde djevlene fra Manchester har fått kritikk for overgangen. Pogba var tidligere klubbens eiendom, men valgte å dra til Italia og Juventus i 2012 da kontrakten gikk ut. I søken etter førstelagsfotball. Men forrige sommer var han tilbake, og det med en av verdens dyreste prislapper.

– Folk minnet meg på det, men det var glemt etter en uke. På slutten av dagen, når du dør, går de dyreste og de billigere spillerne i samme grav. Så jeg tenker ikke på det, forteller han.

Pogba og laget fikk også mye kritikk for å spille kjedelig fotball i hans første sesong tilbake på Old Trafford.

– Jeg aksepterer at vi ikke spilte bra. Jeg vet hvordan vi gjorde det, men vi vant tre trofé. Det er alt som betyr noe, sier han, og fortsetter:

– Du kan være verdens beste lag og spille god fotball, og ende opp uten noen ting. Hvem husker dem? Ingen.