Kjent skyldig i voldtekt og grove overgrep mot fosterdatter

Filmet fosterdatter mens hun dusjet og gikk på toalettet – overgrepene pågikk i fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fosterfar i Ålesund er kjent skyldig i voldtekt og grove seksuelle overgrep mot fosterdatteren.

Lagmannsretten har behandlet ankesaken denne uka og lagretten fant mannen skyldig på alle tiltalepunkt, som også omhandler at han i skjul filmet fosterdatteren mens hun dusjet og gikk på toalettet. De seksuelle overgrepene har skjedd over en periode på fire år.

Statsadvokaten har lagt ned påstand om fengsel i sju år og lagmannsrettens straffeutmåling kommer tirsdag i neste uke.

Fant minnebrikke med bilder

Kort tid før 4. mai i fjor hadde politiet i Ålesund mottatt en bekymringsmelding fra barnevernet.

– Vi avhørte derfor fornærma i et tilrettelagt avhør. Fornærmede fortalte da om gjentatte overgrep som skal ha skjedd over flere år, forteller politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Under ransaking hjemme hos mannen ble det funnet bevis som bekreftet jentas historie. Blant annet ble det funnet en minnebrikke i en kommode i stuen til fosterfaren. På brikken ble det funnet 11.000 bilder, og 200 av dem ble brukt som bevis i saken.

– De beslagene var veldig viktig i denne saken, fordi det bidro til å støtte opp under fornærma sin forklaring, sier politiadvokaten.

I mars i år ble mannen dømt til seks års fengsel i Sunnmøre tingrett.

– Retten vil i skjerpende retning vektlegge den kynisme og mangel på empati som tiltalte har utvist. Tiltalte har derfor i de fire årene overgrepene foregikk begått et grunnleggende, og for fornærmede, brudd på den trygghet et fosterhjem skal utgjøre overfor et barn, het det i dommen.