HETSES: Kendall og Kylie Jenner legger seg langflate etter megatabbe.
HETSES: Kendall og Kylie Jenner legger seg langflate etter megatabbe. Foto: Rich Fury/Invision/Ap, File

truet med søksmål:

Kendall og Kylie Jenner trekker kleskolleksjon etter massiv kritikk

Kendall og Kylie er i B.I.G-trøbbel etter å ha rappet bilder av hiphop-moguler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag måtte søstrene Jenner legge seg langflate etter å ha blitt truet med søksmål på vegne av den berømte rap-mogulen Christopher George Latore Wallace, alias Notorious B.I.G.

Onsdag lanserte nemlig Kendall og Kylie et begrenset utvalg av «vintage» t-skjorter under merket «Kendall + Kylie». Prisen ligger på 125 dollar, altså i overkant av 1000 norske kroner.

På plaggene har jentene printet bilder av seg selv sammen med blant annet Notorious B.I.G, Tupac og Ozzy Osbourne.

Det falt ikke i god jord hos Notorious B.I.Gs etterlatte. Julian K. Pretty, familiens advokat, sendte nylig en krass beskjed til reality-søstrene:

Stopper de ikke salget av t-skjortene innen klokka 17.00 fredag amerikansk tid, vil de bli saksøkt av The Notorious B.I.G estate, melder nettstedet TMZ.

– Respektløst

B.I.Gs mor og Sharon Osbourne har begge gått ut i sosiale medier med klare beskjeder.

Jeg vet ikke hvem som sa til Kendall og Kylie Jenner at de hadde lov til dette. Det er så respektløst at ingen har tatt kontakt med oss for godkjenning.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kan tro at det er greit å utnytte dødsfallet til 2pac og min sønn Christopher for å selge t-skjorter. Dette er respektløst, ekkelt og utnyttelse på sitt verste, skriver Voletta Wallace på sin Instagram-profil.

Notorious B.I.G ble i 1997 truffet av fire skudd fra et automatvåpen da bilen han satt i stoppet på rødt lys. Drapet har aldri blitt oppklart.

Artisten ville i år fylt 45 år. Han ble i forrige måned hyllet under Billboard Music Awards av sin sønn, C. J. Wallace, og Sean «Diddy» Combs. I fjor ble han kåret til den beste rapperen gjennom tidende.

Jenter, dere har ingen rett til å sette ansiktene deres på bilder av musikalske ikoner. Hold dere til det dere kan... lipgloss, skriver Sharon Osbourne på Twitter.

Fansen ser rødt

Deres nyeste påfunn får også hard medfart i sosiale medier. Fansen til de avbildede artistene raser mot Jenner-jentene.

– Hvem i h*lvete fortalte Kendall og Kylie at det var greit å bruke Pac og Biggie som bakgrunn for dem selv på sine grafiske t-skjorter? Nei, bare nei, skriver en Twitter-bruker.

– Designerne bak Kylie og Kendalls t-skjorter, hvor Tupac og Biggies fjes er brukt, må revurdere hva de har gjort med kulturen, mener en annen.

Beklager

Torsdag postet Kendall, på vegne av seg selv og søsteren, en beklagelse på Twitter der hun skriver at det hele var svært lite gjennomtenkt, og at de nå stopper all produksjon.