POENGPLUKKERE: Peter Sagan har vært gull verdt å ha på laget i Tourmanager de seneste årene.
POENGPLUKKERE: Peter Sagan har vært gull verdt å ha på laget i Tourmanager de seneste årene. Foto: Chris Graythen

Kristoff: – Jeg ville valgt Sagan på mitt Tourmanager-lag

Og den norske spurtstjernen avslører at han også har deltatt i spillet.

Det er kun én dag igjen til Tour de France starter. Det betyr at det haster om du skal sette opp ditt Tourmanager-lag.

Et budsjett på 100 millioner virtuelle kroner er tilgjengelig for å bygge laget ditt. Spillet er gratis, og med litt innsats kan du kjempe om heder, ære og flere eksklusive premier.

Her spiller du Tourmanager!

Alexander Kristoff er blant rytterne du kan velge på laget ditt. Katusha-spurteren koster 9,9 millioner, en pris han synes er helt grei.

– Jeg ser på meg selv som den femte-sjette beste spurteren. På gode dager kan jeg hamle opp med de beste, men jevnt over ligger jeg vel der jeg er plassert på prislisten.

– Ville du valgt deg selv?

– Jeg tror jeg hadde valgt Sagan, men han er sikkert dyr, hehe.

Kristoff avslører at han deltok i spillet for noen år siden, men det gikk ikke særlig bra. Han valgte nemlig å stå med samme lag gjennom hele Touren. Da skal man treffe godt for å gå helt til topps.

Fem spurtere er dyrere enn Kristoff. Den aller dyreste er Peter Sagan. Slik vurderer Kristoff styrkeforholdet mellom de raskeste syklistene i Tour de France:

– Bouhanni, Démare – de er jo jevngode med meg. Sagan... På flate spurter pleier vi å være jevngode, men han er jo god på alt mulig annet også. Det er mange med som er gode. Cavendish pleier å være bedre enn meg, men han har vært syk, så han ser jeg er litt lengre ned på listen.

– Edvald er hjelperytter. Er det en rolle som kler det ham?

– Han kan gjøre det bra på flere etapper han, så da er det kanskje bra å ha ham med som hjelperytter slik at han kan sanke mange poeng, smiler Kristoff, vel vitende om at poengene til hjelperyttere ganges med fire.

Boasson Hagen har ingen planer om å være hjelperytter gjennom hele Touren.

– Jeg håper jeg kan være litt mer enn en hjelperytter. Jeg håper jeg kan brukes til mer, sier han.

Og det kan være lurt å investere noen kroner i Boasson Hagen. Da TV 2 møtte Dimension Data-rytteren før trening torsdag formiddag, innrømmet han at han håper å ikle seg den gule trøya etter den tredje etappen.

– Det er mulig om jeg leverer en god tempo og gjør det bra på den tredje etappen. Det er noe jeg kan tenke meg å prøve å få til, fortalte 30-åringen.