34 SEKUNDER: Så lang tid tok det før Stefan Mladenovic satte inn 1-0 for Odd mot Ballymena.
34 SEKUNDER: Så lang tid tok det før Stefan Mladenovic satte inn 1-0 for Odd mot Ballymena. Foto: Teigen, Trond Reidar

Odd styrer mot avansement i Europa

Odd gjorde jobben i første kamp mot de nordirske amatørene i Europaliga-kvalifiseringen.

Odd - Ballymena 3-0

Det tok bare 34 sekunder før Odd var i ledelsen mot amatørene på Ballymena fra Nord-Irland hjemme i Skien. Stefan Mladenovic satte enkelt inn 1-0. Odd slet med å skape sjanser, men tidlig i andre omgang la Martin Broberg på til 2-0.

På overtid fastsatte Sigurd Hauso Haugen resultatet til 3-0, som gjør at Odd har et godt utgangspunkt før returkampen.

Ifølge Varden-kommentatorene trener Ballymena bare to ganger i uken, og måtte klare seg uten to av sine førstelagspillere mot Odd på grunn av ferie.

Returoppgjøret spilles på kunstgress i Belfast, som spilles torsdag 6. juli.

Fullfører Odd jobben i den nordirske hovedstaden, venter Vaduz eller Bala i andre runde av kvalifiseringen til Europaligaen.

Haugesund vant 7-0 hjemme mot nordirske Coleraine i sin kamp og er så godt som klare for neste runde. Fjorårets serietoer Brann kommer inn i neste kvalifiseringsrunde.

34 sekunder var spilt da Stefan Mladenovic sendte Odd i ledelsen. Olivier Occéan stusset en lang ball videre til Mladenovic, som satte inn 1-0 for Odd.

Den tidligere Pors-spilleren ble spilt i bakrom igjen etter snaut ti minutter, men fra skrått hold gikk avslutningen utenfor.

Odd hadde ballen mye, men slet med å komme til flere målsjanser. Det tidlige ledermålet var det eneste før pause.

Martin Broberg headet inn 2-0 på en retur på Jone Samuelsens tverrliggertreff etter et straffespark i det 53. spilleminutt.

Odd fortsatte å ha mye ball, uten at de klarte å skape mange store målsjanser, men på overtid dro Sigurd Hauso Haugen seg inn fra høyrekanten og fant en åpning i keeperhjørnet. Ballen gikk i nettet og sørget for at Odd tok en komfortabel 3-0-seier.