BLIR IKKE PEP-GJENSYN: Dani Alves (til høyre) ble i sin tid hentet fra Sevilla til Bacelona.. 
BLIR IKKE PEP-GJENSYN: Dani Alves (til høyre) ble i sin tid hentet fra Sevilla til Bacelona..  Foto: Andres Kudacki

Dani Alves dropper Guardiola – klar for PSG

Mye tydet på at Dani Alves (34) skulle gjenforenes med Pep Guardiola i Manchester City. Nå har han signert for PSG.

Dani Alves' kontrakt med Juventus ble terminert i juni. Nå er det bekreftet at høyrebacken fortsetter karrieren i Ligue 1 og Paris Saint-Germain.

Dermed blir det intet gjensyn med Manchester City-manager Pep Guardiola, som hentet Alves fra Sevilla til Barcelona i 2008. Frem til Guardiola sa opp i 2012, vant de tre La Liga-titler og to Mesterligaen-trofeer sammen.

– Rasende Pep
Ifølge britiske medier skal Guardiola være rasende over avgjørelsen til Alves, som ryktes å få en ukelønn på over 2.4 millioner kroner. Det er det dobbelte av hva City skulle være villig til å betale.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å være her. Fra utsiden har jeg fulgt klubbens enorme vekst til å bli en tungvekter i europeisk fotball. Det er veldig spennende å bli en del av dette store prosjektet, sier Alves til klubbens hjemmeside.

– I alle klubbene jeg har vært, har jeg alltid gjort mitt beste for at klubben skal nå lengst mulig. Tro meg, jeg kommer til Paris for å vinne. Jeg kjenner klubbens ambisjoner og forventningene klubbens mange supportere over hele verden har, sier 34-åringen.

Brasilianeren skal spille med nummer 32 på PSG-trøyen.

– Nå er vi gift
På pressekonferansen fikk Alves også spørsmål om City-vrakingen.

– Hvis Pep Guardiola og Manchester City føler seg såret, så beklager jeg det. Jeg har kommet hit for å bli mester, sa Alves.

– PSG har flørtet med meg i lang tid, i tre år, og nå er vi gift, spøkte den energiske backen.

Dani Alves spilte bare én sesong i Juventus. Den endte med tittel i både Serie A og Coppa Italia, men også et tap i Champions League-finalen.

Guardiola lot både Pablo Zabaleta og Bacary Sagna forlate Manchester City ved sesongslutt, og dermed trodde mange at den brasilianske 34-åringen ville havne hos de lyseblå. Nå fortsetter imidlertid Citys jakt på en ny høyreback. Tottenhams Kyle Walker har lenge vært nevnt.

Dani Alves kom til europeisk fotball og Sevilla fra Bahia i 2002. I Sevilla vant han Copa del Rey og UEFA-cupen to ganger. I Barcelona vant han La Liga seks ganger, Mesterligaen tre ganger, Copa del Rey fire ganger og VM for klubblag tre ganger. Trofésankingen fortsatte i Juventus forrige sesong. Han har også spilt 100 landskamper for Brasil og vunnet Copa América én gang.