Boasson Hagen sikter seg inn på gul trøye

Dersom alt går etter planen, sykler Edvald Boasson Hagen i gul trøye etter mandagens etappe.

– Det er målet, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Han er sjelden den som prater i store ord. Og går nok under radaren til de fleste i mangel av store resultater det siste året.

Men når TV 2 møter Dimension Data-rytteren før trening torsdag formiddag, innrømmer han at han håper å ikle seg den gule trøya etter den tredje etappen.

– Det er mulig om jeg leverer en god tempo og gjør det bra på den tredje etappen. Det er noe jeg kan tenke meg å prøve å få til, forteller 30-åringen.

Nordmannens sjef, Douglas Ryder, er enda tydeligere. Hvis Boasson Hagen ikke taper mye tid til de beste på den 14 kilometer lange tempoetappen lørdag, henger med på spurtetappen dagen etter og går seirende ut av mandagens kuperte batalje, ja, så kan han bli den andre nordmannen som får oppleve å sykle i gult.

Kun Thor Hushovd har klart dette før ham.

– Det er ett av målene for Edvald. Alt er mulig for den gutten, mener Ryder.

– Det ville vært helt utrolig om han fikk til det. Han er den snilleste gutten på laget vårt og er superlojal. Dette ville vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse både for oss og for ham, utdyper han.

Boasson Hagen, som la ut på en tre timers treningstur i dag, mener at han har formen inne. Han er samtidig klar på at typer som Tony Martin og Peter Sagan blir tøffe konkurrenter i kampen om å nå dette hårete målet.

– Hvis jeg skulle klare dette, så ville det vært min første gule trøye i et så stort løp. Det hadde vært stort. Det er et mål, det, understreker han.