Conte skrev under på ny kontrakt med Chelsea

Antonio Conte (47) har satt en stopper ryktene om Chelsea-exit.

Antonio Conte har skrevet under på en ny toårskontrakt med Chelsea, bekrefter London-klubben på sin hjemmeside.

Ifølge BBC betyr ikke tirsdagens kontraktssignering at Conte har forpliktet seg til å bli lenger i Chelsea. Italieneren undertegnet en treårskontrakt da han kom til klubben i fjor sommer.

– Jeg er veldig glad for å ha signert en ny kontrakt med Chelsea. Vi jobbet ekstremt hardt i vår første sesong, og oppnådde utrolige ting. Det er jeg veldig stolt over. Nå må vi jobbe enda hardere for å bli værende på toppen, sier Conte til hjemmesiden.

Den tidligere avtalen strakk seg frem til sommeren 2019, men det har lenge blitt spekulert i om Conte kunne komme til å forlate Chelsea etter bare én sesong.

Se hva TV 2-ekspertene mente om Contes første sesong i Chelsea øverst!

Manglende støtte på overgangsmarkedet skal ha vært årsaken, men nå er blant annet Tiemoué Bakayoko på plass. Ifølge The Times har Conte fått over 2,3 milliarder kroner til å handle nye spillere for i sommer.

Conte forteller at Chelsea-fansen var en av grunnene til at han nå forlenget kontrakten.

– Chelsea-fansen har gitt meg så mye siden jeg kom hit for ett år siden, og det er viktig at vi fremdeles sørger for at vi får suksess sammen, sa Conte.

– Han vil sørge for at Chelsea fortsetter dominerer
Chelseas klubbdirektør Marina Granovskaia er glad for at Conte forlenget.

– Antonio oppnådde utrolig suksess forrige sesong, og tilpasset seg engelsk fotball veldig raskt og ledet oss til Premier League-tittelen. Den nye kontrakten reflekterer vår tro på at vi fremdeles vil fortsette å dominere i den hjemlige ligaen og sørge for suksess i Mesterligaen, sier den mektige Chelsea-sjefen til klubbens hjemmeside.

Chelsea opplyser samtidig at Conte har fått med seg to nye trenere i sitt trenerteam denne sesongen. Paolo Vanoli skal bidra som assistentmanager for førstelaget, og Davide Mazzotta slutter seg til teamet som trenerassistent og fotballanalyse.

Conte ble Chelsea-manager i fjor sommer. Da hadde han ledet det italienske landslaget til kvartfinale i EM. Han hadde tidligere stor suksess med Juventus, hvor det ble tre strake serietitler.

47-åringen fra Lecce tok Chelsea til Premier League-tittelen i sin første sesong i engelsk fotball, men avsluttet sesongen med finaletap i FA-cupen mot Arsenal.

– Redd for ikke å vinne
I løpet av den siste halvdelen jubelsesongen kom det jevnlig rapporter om at Conte kommer til å signere en ny og forbedret avtale med Chelsea. Inter var blant beilerne, men maktet ikke å lande Conte og endte i stedet opp med Luciano Spalletti.

– Når han ikke får det som han vil, er han redd for at han ikke kan vinne. Han er helt besatt av å vinne. Hvis han tror det han får i sommer ikke holder, er det helt logisk at han stikker etter den suksessen han har hatt, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

I 2014 - bare dager inn i sesongoppkjøringen, sa han opp i Juventus-jobben.

– Da han dro fra Juventus, var det mye på grunn av spillerlogistikk. Han fikk ikke kjøpe spillerne han ville ha. Juventus var flinke økonomisk og brukte ikke altfor mye penger. De kunne heller ikke garantere at Pogba og Vidal ble værende, så da dro han. Det slo ned som en bombe, poengterte Stamsø Møller.

TV 2 viser treningskampen mellom Chelsea og Arsenal 22. juli. Se hvilke andre treningskamper du kan se på TV 2 i sommer.