Wilborn etter TV-comebacket: – Det blir sikkert bare med dette

HALDEN (TV 2): Frithjof Wilborn (55) gjør TV-comeback i «Allsang på grensen», men til høsten er det tilbake til læreryrket.

Torsdag gjør Frithjof Wilborn (55) comeback som programleder.

Han leder sesongpremieren av «Allsang på grensen» med Katrine Moholt.

– Det var vidunderlig å stå på scenen. Akkurat så fantastisk morsomt som jeg hadde håpet og trodd det skulle være, sier Wilborn til TV 2 etter at opptaket er ferdig i Halden onsdag kveld.

– Hvordan har det vært å komme tilbake til TV 2?

– Det har vært en stor glede. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av tidligere kolleger, så dette har vært en boost som start på sommerferien, sier han.

LEDER ALLSANG: Frithjof Wilborn er tilbake til TV 2 etter 10 år. Foto: Jan-Petter Dahl/ TV 2
LEDER ALLSANG: Frithjof Wilborn er tilbake til TV 2 etter 10 år. Foto: Jan-Petter Dahl/ TV 2

Tilbake til læreryrket

Det er ti år siden Wilborn sist var å se på TV 2, og da ledet han talentkonkurransen «Skaperen». For åtte år siden ledet han «Hvem kan slå Ylvis» på TVNorge, men siden den tid har det vært stille fra ham.

Wilborn jobber nå som lærer i Asker, og den jobben skal han tilbake til i høst.

– Dette var en henvendelse i forbindelse med dette ene Allsang-programmet, så det blir sikkert bare med det. Men det var veldig morsomt å være tilbake hos min gamle arbeidsgiver, sier han.

Siden sist Wilborn var å se i rampelyset har han fått to barn med kona Tina. Dette blir første gang de ser sin far på TV.

– Jeg tror det blir morsomt for dem å se. Kanskje det blir slik at de vil se på dette programmet på Sumo gang på gang, sier han.

I HALDEN: Sissel Kyrkjebø er en av artistene som opptrer på sesongpremieren av «Allsang på grensen», som ledes av Katrine Moholt og Frithjof Wilborn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I HALDEN: Sissel Kyrkjebø er en av artistene som opptrer på sesongpremieren av «Allsang på grensen», som ledes av Katrine Moholt og Frithjof Wilborn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sang Teigen-låt

Mens statsminister Erna Solberg ikke opptrådte på Allsang-scenen, sang Wilborn Jahn Teigen-klassikeren «Optimist».

– Jeg er fryktelig glad i å synge, så det var gøy. Jeg var engstelig for at teksten skulle bli borte når jeg måtte tenke på kamera alt. Jeg er ingen sanger i offentlig sammenheng normalt, men jeg tror det gikk rimelig greit, sier Wilborn.

Se video av Wilborns opptreden i toppen av saken.

Wilborn startet sin karriere i TV 2 som sportsreporter i 1995, og senere var han programleder for blant annet «Vil du bli millionær?» og andre sesong av «Farmen».

Han forlot TV 2 i 2008 etter at han ble oppsagt. Han har tidligere forklart at årsaken til oppsigelsen var blant annet uoppgjorte reiseregninger, samt flere konferansieroppdrag som TV 2 ikke hadde godkjent.

Sissel Kyrkjebø og Katastrofe

Disse artistene opptrer i sesongpremieren av «Allsang på grensen»: Sissel Kyrkjebø, CC Cowboys, Sandra Lyng, Morgan Sulele, Katastrofe, Great Garlic Girls, Lars Erik Blokkhus og det amerikanske bandet AJR.

Se «Allsang på grensen» på TV 2 torsdag klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.