Bakayoko presenteres som Chelsea-spiller. Foto: chelseafc.com
Bakayoko presenteres som Chelsea-spiller. Foto: chelseafc.com

Bekreftet: Chelsea har kjøpt Monaco-stjerne

Etter uker med spekulasjoner er nå Tiemoue Bakayoko (22) klar for Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed har Antonio Conte sikret seg en høyprofilforsterkning før en sesong der Chelsea skal returnere til Mesterligaen og forsvare seriemesterskapet i Premier League.

Overgangen ble forsinket etter at en mindre kneoperasjon utsatte den medisinske testen, men nå bekreftes den av Chelsea.

Ryktene om at Manchester United hadde kapret overgangen, slik de gjorde med Romelu Lukakus, viste seg dermed ikke å stemme.

Storvokste Bakayoko, som har gode gener for en defensiv rolle, vil ta plass sentralt på Chelseas midtbane. Prisen på franskmannen skal være rundt 400 millioner kroner.

Kjøpet åpner kanskje for at Nemanja Matic (29), som er en lignende spillertype og virker nølende til å skrive under en ny kontrakt, kan bli solgt for en tilsvarende sum. Italienske Inter og kanskje Juventus skal være de heteste alternativene. Chelsea skal ikke være lystne på å selge til Manchester United etter Lukaku-fadesen.

Torsdag kveld solgte Chelsea midtbanetalentet Nathaniel Chalobah (21) til Watford. Ruben Loftus-Cheek er i tillegg leid ut til Crystal Palace. Det åpner for at Conte må handle flere midtbanespillere i sommer.

Har blomstret

22 år gamle Bakayoko var en del av Monaco-laget som satte fyr på Fotball-Europa sist sesong. Laget kom til semifinalen i Mesterligaen og vant den franske ligaen.

Bakayoko har tre år bak seg i Monaco. Han fikk en tung start i klubben, men blomstret da Chelseas tidligere defensive midtbanestjerne Claude Makelele ble ansatt som teknisk direktør. Makelele ble ifølge Sky Sports en slags mentor for Bakayoko, som da begynte å ta treningsarbeiet mer seriøst.

Bakayokos styrker er taklinger og hans evne til å vinne ballen og drepe motstandernes angrep. Som balansepunkt på midtbanen lar han lagets offensive spillere få frihet til å skinne.

I Chelsea har N'Golo Kanté levert en fremragende innsats som defensiv midtbanespiller, men han mangler fysikken til Bakayoko.

Chelsea har også hentet keeperen Willy Caballero og forsvareren Antonio Rüdiger denne sommeren.