Bysten av 35-åringen begynner å ta form.
Bysten av 35-åringen begynner å ta form.

Ga fansen en sniktitt på Zlatan-bysten

– Symbolet for Sverige er snart klart, skriver den svenske superstjernen.

Det er allerede kjent at Zlatan Ibrahimović blir udødeliggjort.

Statuen av den svenske stjernen, som skal stå utenfor landslagsarenaen i Stockholm, nærmer seg nå ferdig.

I den forbindelse har den klubbløse spissen gitt sine følgere en sniktitt på mesterverket.

– Symbolet for Sverige er snart klart, skriver Zlatan ved en videopost på Instagram, som er sett av nærmere 2,5 millioner torsdag.

I fjor sommer takket han for seg på det svenske landslaget. Etter 15 år med flagget på brystet endte den populære svensken som tidenes mestscorende i gult og blått.

Etter lang og tro tjeneste bestemte det svenske fotballforbundet at spisskjempen skulle få sin egen skulptur utenfor Friends Arena. Og nå har skulptøren Peter Linde kommet så langt at Zlatans hode begynner å ligne hovedpersonen selv.

The symbol of Sweden is almost done #mystatue #proud #lifework

Et innlegg delt av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic)

35-åringen har ikke vært redd for å komme med innvendinger på kunstverket. I desember i fjor avslørte kunstneren en liten konflikt med Zlatan.

– Jeg hadde vel overdrevet med noen uttrykk i ansiktet, og det kjente han seg ikke igjen i. Iblant kan det være bra å ta til seg kritikk. Det tok jeg til meg og jeg synes faktisk det ble bedre. Først ble jeg sint, men så ble jeg glad for at vi hadde visningen, uttalte Linde til svenske Expressen.

Skjermdump fra Instagram.
Skjermdump fra Instagram.

Zlatan ble løslatt av Manchester United denne våren. Han jobber nå med å komme tilbake fra kneskaden sin.

Han er blitt koblet med en rekke klubber den siste tiden, og en uttalelse fra Atlético Madrids president setter nok neppe en demper for spekulasjonene.

– Vi har kanskje pratet med familien hans, men ikke med ham, sier Enrique Cerezo, ifølge ESPN.

Ifølge Expressen fikk Zlatan tilbud fra Madrid-klubben i januar. Klubben som angivelig jobber på spreng for å hente hjem spisskollega Diego Costa.

Den spanske storklubben får som kjent ikke lov til å signere spillere før 1. januar 2018. Zlatan Ibrahimović har flere måneder igjen på sidelinjen før han kan spille fotball igjen.

Da Ronaldo sin berømte statue ble presentert i mars, lot ikke reaksjonene vente på seg fra moro-makerne i sosiale medier.