Nord-Koreas FN-ambassadør, Kim In-ryong, sier til Sikkerhetsrådet at landet fortsatt vil utvikle atomvåpen og ikke la seg affisere av sanksjoner, press eller militærangrep. (AP Photo/Bebeto Matthews)
Nord-Koreas FN-ambassadør, Kim In-ryong, sier til Sikkerhetsrådet at landet fortsatt vil utvikle atomvåpen og ikke la seg affisere av sanksjoner, press eller militærangrep. (AP Photo/Bebeto Matthews) Foto: Bebeto Matthews

Nord-Korea: Vi bryr oss ikke om sanksjoner og press

Nord-Koreas FN-ambassadør sier til Sikkerhetsrådet at landet fortsatt vil utvikle atomvåpen og ikke la seg affisere av sanksjoner, press eller militærangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kim In-ryong kom med sin kompromissløse uttalelse til FNs sikkerhetsråd onsdag. Han sa at USAs fiendtlige tilnærming og de amerikanske militærøvelsene i samarbeid med Sør-Korea i april og mai er årsaken til at Den koreanske halvøy er nærmere en kjernefysisk krig enn noen gang.

Som eksempler på amerikansk fiendtlighet trakk han også fram USAs utplassering av et rakettskjold i Sør-Korea, gjeldende sanksjoner mot Nord-Korea og at USA går i bresjen for ytterligere sanksjoner.

Kim sier at ingen av disse handlingene vil stanse Nord-Koreas utvikling av atomvåpen, som han betegnet som fundamental for landets eksistens.

Isfronten mellom Nord-Korea og alliansen av USA og Sør-Korea har kjølnet ytterligere denne uka, parallelt med at den sørkoreanske presidenten besøker USA. Nylig innsatte president Moon Jae-in hyllet onsdag amerikanske spesialstyrkers innsats i Koreakrigen med kransenedleggelse i Virginia og gjentok at landet står skulder ved skulder med USA i konflikten med Nord-Korea. Møtene mellom ham og president Donald Trump starter med middag torsdag kveld og formelle samtaler fredag.

(©NTB)