Forklaringen var at han hadde piggdekk på bilen for å komme fram til hytten. Men den lå på Sørlandet, dermed var det ingen bønn for sjåføren som ble stoppet med piggdekk i Rogaland. Illustrasjonsfoto. 
Forklaringen var at han hadde piggdekk på bilen for å komme fram til hytten. Men den lå på Sørlandet, dermed var det ingen bønn for sjåføren som ble stoppet med piggdekk i Rogaland. Illustrasjonsfoto. 

Stoppet med piggdekk i juni – ble avslørt av svigermor

Her var det ikke mye hjelp å få!

30. april var siste frist for å få av piggdekkene, med unntak av de som bor i landets tre nordligste fylker.

Nå begynner det å bli en god stund siden slutten av april. Men likevel kjørte en bileier inn i Statens vegvesen sin kontroll på E39 på Korsmoen i Rogaland denne uken, med nettopp piggdekk på bilen.

– Sjåføren av denne bilen mente han trengte gode dekk for å komme seg til hytten, og hadde derfor piggdekk i slutten av juni, skriver Statens vegvesen i sin rapport etter kontrollen.

Bare sløvhet

Det er Roganytt som først skrev om hendelsen.

Forklaringen holdt imidlertid ikke til å unnslippe gebyr for bruk av piggdekk.

I passasjersetet satt nemlig mannens svigermor. Og hun gjorde ingen forsøk på å hjelpe svigersønnen ut av knipa. Snarere tvert imot:

– Hun forklarte at hytten lå i skjærgården på Sørlandet, og det var bare sløvhet at han ikke hadde skiftet ennå, skriver Vegvesenet videre i sin rapport.

Dermed var det ingen nåde. Bilføreren fikk gebyr, før han fikk kjøre videre.

Her er skiltene vi sliter med å forstå

Ingen frist for piggfritt

Visste du forresten at det bare er piggdekk som må av innen bestemte frister? For piggfrie vinterdekk er det faktisk ingen frist, de kan man i teorien kjøre med hele året, uten å risikere noe.

Dette er imidlertid noe det frarådes sterkt å gjøre. Piggfrie vinterdekk har vesentlig dårligere egenskaper enn sommerdekk når det er varmt. Det betyr blant annet økt bremselengde og dårligere egenskaper i sving. Derfor anbefales det i utgangspunktet å følge fristene for piggdekk, også for de som kjører med piggfrie dekk.

LES MER: Begge er vinterdekk – bare ett er forbudt

Noen lar rett og slett være å stoppe. Se video under: