Skadd jente (3) døde på sykehus

Siktelsen mot foreldrene utvides, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at ei tre år gammel jente var innlagt på St. Olavs hospital med livstruende skader og at moren og stefaren var siktet for å ha utøvd vold.

Onsdag opplyste politiet på en pressekonferanse at jenta er død.

Døde onsdag

– Vi fikk i dag melding fra St. Olavs hospital om at jenta som har ligget kritisk skadd på St. Olav, døde i dag klokka 10.30, sa lensmann Svenn Ingar Viken.

– Pårørende er varslet, men vi har inntil videre ikke fått kontakt med barnets far, som trolig befinner seg i Øst-Afrika, opplyste lensmannen.

Jenta vil bli obdusert. Foreldrene er siktet for grov kroppsskade. Siktelsen utvides til å gjelde at jenta også døde av skadene.

– Falt ut av sengen

Politiet ble varslet om saken klokka 3.02 natt til mandag. Meldingen gikk ut på at et barn var brakt inn til lege med alvorlige skader.

Foreldrene ble siktet for å ha påført jenta skadene. Foreldrenes advokater sa tirsdag at de nekter straffskyld.

Moren har forklart at barnet skadet seg etter å ha falt ut av sengen. Moren har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong.

Politiet opplyste tirsdag at jenta var kritisk skadd og lå i koma.

Tre barn tatt hånd om

Stefaren ble onsdag varetektsfengslet for fire uker i Inntrøndelag tingrett. Han må sitte to uker i full isolasjon. Moren blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Moren og stefaren er fra Øst-Afrika. Moren er i 20-årene og har vært bosatt i kommunen i Namdal siden 2015. Stefaren, som er morens ektefelle, er en somalisk statsborger i 30-årene med oppholdstillatelse i Italia.

Det bor tre andre barn på adressen til de siktede. De øvrige barna er tatt hånd om av barnevernet.