Slik blir Petter Uteliggers nye serie på TV 2

Petter Nyquist følger betjeningen i =Kaffe. Både nye og kjente fjes blir å se i den nye sesongen av Petter Uteligger.

Tidligere i år har vi både vært med til Afrika sammen med Petter Nyquist og Kjell Gunnar Holten, til Nordkapp med åtte rusavhengige, samt fulgt to familier i deres kamp for å frigjøre en sønn og en datter fra rusen.

Nå kommer en ny serie i god Petter Uteligger-stil. Det er Nyquist selv som røper nyheten under åpningsfesten til Oslos nye kaffebar =Kaffe onsdag kveld.

Har fulgt kaffe-prosjektet

I den nye sesongen følger han betjeningen i den nye kaffebaren – fra gata i Oslo til utlærte baristaer som driver sin egen kaffebar.

– Jeg har vært så heldig å få følge det prosjektet til stiftelsen Erlik Oslo. Jeg har fått lov til å henge meg på i prosessen fra vi gikk inn i et lokale som var ingenting, til det nå står ferdig. Det har vært en slitsom prosess, men hele prosessen har jeg dokumentert underveis, sier Nyquist til TV 2.

TV 2 har foreløpig ikke gått ut med sendedato for den nye sesongen, men opplyser om at den skal sendes i løpet av 2018.

Kjente og nye fjes

Blant baristaene vil vi se noen kjente, og noen helt nye fjes. Blant de vi allerede har blitt kjent med er Christer Modin fra den første sesongen og Gro Anita Sakstad fra «Petter Uteligger: De pårørende».

Det er Erlik Oslo som har tatt initiativet til å åpne kaffebaren. Ideen kom allerede for to år siden.

– Kafédrift med denne gruppen mennesker har vært prøvd flere steder i verden tidligere. Så man vet at dette er mulig og at det kan fungere, sier prosjektleder for kaféen og daglig leder i Erlik Oslo, Camilla Svingen, til TV 2.

– Det som gjør at =Kaffe skiller seg fra disse, er at vi plasserer oss midt i Oslo sentrum, og er så tøffe og sier at vi ønsker å konkurrere med vanlige kaffebarer, avslutter hun.