Emilys geniale bilstol-triks får slitne foreldre til å juble

Én enkel bevegelse er nok til at slitne foreldre kan bære den tunge bilstolen uten å belaste kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mor og kiropraktor Emily Puente fra Texas i USA har et helt spesielt triks som nå går viralt.

Før sommeren la hun ut en video på Bridge Family Chiropractics Facebook-side, hvor hun delte sitt knep på hvordan du smart kan bære en bilstol uten at det er skadelig for kroppen.

I videoen, som har blitt sett over fire millioner ganger, viser hun hvordan foreldre vanligvis holder bilstol, og så viser hun hvordan foreldre egentlig burde bære den.

– Responsen på videoen har vært overveldende, sier Puente til TV 2.

I stedet for å henge håndtaket rundt armhulen, skal du i stedet tre underarmen gjennom håndtaket og ta tak i bunnen av stolen.

– Det kommer ikke til å skade skulderen din, og det kommer ikke til å skade hoften din, og du kommer ikke til å bruke knærne for å bære rundt på stolen, sier hun i videoen.

Videoen laget hun helt spontant.

– Jeg laget videoen spontant mellom to pasientavtaler. Det var noe jeg hørte om fra en annen mor, og tenkte at det virket så genialt at jeg bare måtte dele det, sier hun til Today.

Minsker kroppslig stress

Emily, som selv har to barn, sier at ved å bruke denne teknikken, avlaster du kroppen.

– Så fort jeg bytter til den andre teknikken, forandrer det fullstendig hvordan jeg bruker kroppen min. Jeg kan bruke tyngden fra stolen slik at jeg kan bære rundt på den, sier hun i videoen.

Emily sier til Refinery29 at venninnen som tipset henne om trikset følte lettelse av å bære stolen på denne «nye» måten.

– Hun merket at teknikken minsket det kroppslige stresset, og at det hjelper deg å stabilisere vekten, forteller hun.

Delt 55.000 ganger

Etter at videoen ble en hit på Facebook og delt over 55.000 ganger, har Emily fått en henvendelse fra en seer som forteller at hun opplevde ubehag da hun testet teknikken.

Da oppdaterte Emily innlegget, og understreket at det er viktig å selv kjenne etter hvilke bæreteknikker som fungerer best.

– Det finnes så mange forskjellige utforminger og modeller av bilstoler, så det er ikke sannsynlig at metoden virker på alle stoler, skriver hun.

Og:

– Dette var bare et forsøk på å føre videre en kreativ idé som ble delt med meg, og som fungerer fantastisk bra for de fleste som prøver det, sier hun.