DYR MANN: Salget av Badou kan vise seg å bli en dyr fornøyelse for Bodø/Glimt.
DYR MANN: Salget av Badou kan vise seg å bli en dyr fornøyelse for Bodø/Glimt. Foto: Torbergsen, Mats

Bodø/Glimts kontraktstabbe kan koste dem 10 millioner kroner

Bodø/Glimt kan gå glipp av rundt 10 millioner kroner, hvis Papa Alioune Ndiaye blir solgt fra Osmanlispor etter en utrolig kontraktstabbe. Det melder Avisa Nordland onsdag.

Papa Alioune Ndiaye, også bare kalt Badou, ble solgt fra Bodø/Glimt til den tyrkiske klubben Osmanlispor i 2015.

Forhandlinger mellom klubbene hadde da pågått i lang tid, og Avisa Nordland melder at forslag til kontrakter hadde gått frem og tilbake mellom Ankara og Bodø.

I alle disse kontraktsforslagene hadde Glimt med et punkt om prosenter ved et eventuelt videresalg til en tredje klubb.

Men da kontrakten ble skrevet under, hadde dette siste vesentlige punktet falt bort fra kontrakten.

Dermed risikerer Bodø/Glimt nå å gå glipp av en vesentlig pengesum, trolig rundt 10 millioner kroner hvis overgangssummen for Badou blir så høy som forventet, melder Avisa Nordland.

– Advokater på saken

Nåværende styreleder i Glimt, Hege Leirfall Ingebrigtsen, bekrefter disse opplysningene til Avisa Nordland.

– Jeg ble informert om dette med en gang jeg takket ja til å bli styreleder i Glimt, sier hun.

Hun forteller at Bodø/Glimt nå har satt advokater på saken. De har imidlertid anbefalt dem ikke å ta denne saken til UEFA før et eventuelt salg er et faktum.

– Da denne tabben ble oppdaget ble Osmanslispor kontaktet. Vi har også hatt advokater på saken. Det gjenstår å se om dette blir et problem for oss eller ikke. For det første må Badou bli solgt til en ny klubb. Det har foreløpig ikke skjedd. For det andre må Osmanslispor nekte oss videresalgsprosenten, sier hun til Avisa Nordland.

Leirfall Ingebrigtsen, som for øvrig er konen til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, innrømmer overfor Avisa Nordland at det ble gjort en tabbe da avtalen ble formelt signert.

– Vi har underdokumentasjonen for samtlige kontraktsforslag som gikk mellom klubbene. I alle disse var prosenter ved et videresalg med. Vi mener derfor det ikke er noen tvil om at dette var vårt ønske hele veien da Badou ble solgt. Men, at det altså ble gjort en tabbe da selve avtalen ble undertegnet formelt. Da hadde dette viktige punktet falt bort, uten at noen i Glimt oppdaget det, sier hun.

Det var daværende Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen som førte forhandlingene med Osmanlispor.

– Jeg måtte lese kontrakten 20 ganger før jeg forsto at punktet ikke var med. Det var ingen god følelse, forteller den tidligere daglige lederen til Avisa Nordland.

Etter at Bodø/Glimt kontaktet den tyrkiske klubben om feilen har de ikke hørt noe fra dem, verken via mail, brev eller rekommanderte brev.