Den 42 år gamle kvinnen og hennes daværende 18-årige kjæreste ble pågrepet i Trondheim noen uker etter drapene. FOTO: BARDELL ANDREAS / Aftonbladet
Den 42 år gamle kvinnen og hennes daværende 18-årige kjæreste ble pågrepet i Trondheim noen uker etter drapene. FOTO: BARDELL ANDREAS / Aftonbladet

Kvinne (42) kjent skyldig i drap på far og ektemann

En 42-årig kvinne er i Sverige kjent skyldig i drap på både sin far og ektemann, samt drapsforsøk på moren ved et sommerhus utenfor Arboga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

42-åringen fra Eskilstuna har gjennom hele rettssaken hevdet at hun er uskyldig i drapene.

Västmanlands tingrett har ikke trodd på kvinnens forklaring. De mener det er bevist at hun er skyldig i drap, drapsforsøk og en rekke andre mindre forhold, skriver Expressen.

Det var 3. august 2016 at kvinnens far (66) ble funnet drept på landstedet sitt utenfor Arboga. Moren (63) ble funnet skadd på samme sted. Hun hadde knivstikk flere steder på kroppen, blant annet i munnen.

Pågrepet i Trondheim

I utgangspunktet ble moren mistenkt for drapet på ektemannen, men etter noen dager fikk hun i stedet status som offer i saken, og mistnken rettet seg mot parets datter og hennes daværende 18 år gamle afghanske kjæreste.

Kvinnens ekskjæreste innrømmet drapene i avhør, og har forklart han det var kvinnen som overtalte ham. Hun kjørte ham til sommerhuset og ga ham kniven. Afghaneren ble også kjent skyldig i drap på kvinnes far og drapsforsøk på hennes mor.

Sommerhuset utenfor Arboga ble åstedt for et fryktelig drap og drapsforsøk i 2016. Foto: TT / NTB scanpix
Sommerhuset utenfor Arboga ble åstedt for et fryktelig drap og drapsforsøk i 2016. Foto: TT / NTB scanpix Foto: Tt

Kvinnen og den daværende kjæresten ble pågrepet i Trondheim i august 2016.

Det ble da startet etterforskning av dødsfallet til kvinnens ektemann som druknet på grunt vann ett år tidligere.

Kvinnen ble onsdag også funnet skyldig i drapet på ektemannen i 2015.

Begge skal vurderes psykiatrisk

Kvinnen skal gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse før hun kan dømmes for drapene.

Begge har sittet varetektsfengslet siden september i fjor etter å ha blitt pågrepet i Trondheim i slutten av august. I likhet med 42-åringen skal afghaneren gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse.

Saken har fått navnet «sommarstugemorden» i Sverige, siden drapene fant sted ved et sommerhus utenfor Arboga.

Den 42 år gamle kvinnen er seksbarnsmor, utdannet sosionom og tidligere ustraffet. Saken omfatter også grovt bedrageri, bestikkelser og trusler.

(©NTB/TV 2)