Lensmann Svenn Ingar Viken (t.v.) og politiadvokat Amund Sand på politiets pressekonferanse om saken der en tre år gammel jente ligger i koma på St. Olavs hospital med livstruende skader.
Lensmann Svenn Ingar Viken (t.v.) og politiadvokat Amund Sand på politiets pressekonferanse om saken der en tre år gammel jente ligger i koma på St. Olavs hospital med livstruende skader. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa

Jente (3) livstruende skadd i koma – stefar fremstilles for varetektsfengsling

Stefaren til barnet som nå ligger kritisk, livstruende skadd på St. Olavs hospital fremstilles i dag for varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ei tre år gammel jente er innlagt på St. Olavs hospital med livstruende skader. Moren og stefaren er siktet for å ha utøvd vold.

Onsdag opplyser politiet i Trøndelag at de vil fremstille stefaren for varetektsfengsling.

– Siktede stefar ble avhørt sammen med sin forsvarer i går. Han forklarte seg i forhold til saken, men vi kan ikke gå nærmere inn på detaljer fra avhøret foreløpig, skriver politiet i pressemeldingen.

Den siktede stefaren fremstilles for varetektsfengsling ved Inntrøndelag tingrett i dag klokken 14.00.

Både moren og stefaren nektet tirsdag straffskyld. Moren har forklart at barnet skadet seg etter å ha falt ut av sengen. Det skal ikke ha vært første gang dette har skjedd. Moren har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong.

Politiet opplyser at de fortsetter etterforskningen, med blant annet avhør av vitner.

Politiet ble varslet om saken klokka 3.02 natt til mandag. Meldingen gikk ut på at et barn var brakt inn til lege med alvorlige skader.

Barnets mor og stefar er etter det politiet kjenner til opprinnelig fra Somalia og Etiopia.