TALE: USAs president Donald Trump.
TALE: USAs president Donald Trump. Foto: Alex Brandon

Utsetter avstemning om helsereform

Motstanden blant republikanerne er så stor at avstemningen utsettes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikanerne i Senatet utsetter avstemningen om forslaget til ny helsereform, fordi motstanden i egne rekker er for stor.

Forslaget til ny helsereform vil tidligst komme opp for avstemning etter 4. juli, opplyste republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell til partikollegaer i Senatet tirsdag.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trumps stabssjef Reince Priebus var til stede, men lyktes ikke med å svinge partipisken og overtale de fem utbryterne i partiet til å stemme for forslaget.

Republikanerne har 52 av de 100 representantene i Senatet og tåler derfor ikke flere enn to utbrytere om de skal sikre nødvendig flertall for sitt forslag til helsereform.

I et håp om å tvinge utbryterne til å ombestemme seg, er samtlige 52 republikanske senatorer tirsdag kveld invitert til Det hvite hus av president Donald Trump.

En av Trumps fremste kampsaker er å omgjøre forgjengeren Barack Obamas helsereform, men dette har vist seg vanskelig.

Et forslag som ble vedtatt i Representantenes hus i mai, vil ifølge Kongressens budsjettkontor føre til at 23 millioner flere amerikanere vil stå uten helseforsikring i 2026, sammenlignet med Obamacare.

Senatets justerte forslag innebærer kun en marginal forbedring av dette, noe som har fått tvilen til å melde seg hos flere av partiets senatorer.

(©NTB)