Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder laget hans i en pressemelding tirsdag kveld.

32-åringen er nå suspendert.

Han var en av de ni rytterne som laget har tatt ut til Tour de France, som starter lørdag.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter dopingsaken. De skriver at det er erytropoietin, kjent som bloddopet EPO, portugiseren er tatt for.

– Det er tragisk og ikke noe god oppladning for resten av laget og kapteinen. Det er en helt håpløs innledning til Tour de France, sier Johan Kaggestad til TV 2.

André Cardoso.
André Cardoso.

Den positive prøven av ham ble tatt 18. juni. Han kan nå be om å få B-prøven analysert.

Hevder sin uskyld

I en uttalelse på Facebook sier Cardoso at han vil be om en analyse av B-prøven, som han håper vil vise at han er ren. Han hevder sin uskyld:

– Jeg er klar over at jeg vil bli antatt skyldig. Det er viktig for meg å si at jeg er knust av denne nyheten, og jeg vil si at jeg ikke har tatt ulovlige stoffer, skriver portugiseren.

Cardoso forteller at han hadde sett frem til å delta i det største innen proffsykling, men at det nå vil hvile en mørk sky over ham selv, laget og sporten.

– Jeg ville aldri gjort noe for å sette mine venner og kolleger, deres familier eller rykte i fare. Ikke døm meg for tidlig i denne vanskelige tiden, er hans bønn.

Alberto Contador er den store stjernen på Trek-laget. Han har selv sonet en dom for dopingbruk. John Degenkolb er lagets andre store stjerne.

Cardoso kom fra Cannondale-Drapac før årets sesong. Han syklet nylig Criterium du Dauphiné. Der fikk han en 20. plass på den siste etappen som beste plassering. Dette ville blitt hans første Tour de France.

Haimar Zubeldia (40) blir Cardosos erstatter.

Spill Tourmanager her

– At han tør

Kaggestad reagerer sterkt på nyheten om at det er EPO Cardoso er tatt for.

– Da er det alvorlig, og det er ikke snakk om noe uhell her. Det er helt klart tatt for å forbedre prestasjon. At han tør. Det er helt utrolig.

Kaggestad vil likevel poengtere at dette ikke trenger å bety at resten av Trek-Segafredo er dopet.

– De har sine egne opplegg og sine egne trenere, så betyr ikke at resten har jukset, sier Kaggestad.

– Portugal har også vært sin egen øy i sykkelsporten. De har hatt en egen kultur, og vært lite med i det resten av Europa. Det har vært ganske omfattende dopingproblemer. Mange av vinnerne av Portugal rundt er tatt i doping.

Franskmannen Lloyd Mondory i 2015 skal være forrige gang en proffsyklist ble tatt for EPO-bruk.