Jaguar håper på et salgsløft når deres F-Type nå kommer med helt ny innstegsmotor. Med den synker startprisen med hele 240.000 kroner.
Jaguar håper på et salgsløft når deres F-Type nå kommer med helt ny innstegsmotor. Med den synker startprisen med hele 240.000 kroner.

Til høsten blir den 240.000 kroner billigere

Ny motor gir skikkelig priskutt.

Jaguar F-Type er en av de mest eksklusive bilene i det norske markedet. Det gjenspeiler seg også i prisen.

Sportsbilen fra Jaguar har til nå hatt startpris på litt over en million kroner. Da med 3-liters motor på 340 hestekrefter og automat.

Men til høsten kommer F-Type med ny og mindre motor, noe som betyr solid priskutt. Med 2-liters bensinmotor på 300 hestekrefter, starter nemlig F-Type Coupe på 778.900, hele 240.000 kroner ned i forhold til "rimeligste" F-Type i dag.

Kan løfte salget

Prestasjonene er likevel ikke mye dårligere. Med denne motoren går bilen fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder, mot 5,3 sekunder for 340-hesteren.

Forbruket er redusert fra 0,84 til 0,72 liter/mil på blandet kjøring. Og CO2-utslippet er kuttet kraftig, fra 199 gram/km til 163 gram/km. Det betyr mange avgiftskroner spart.

– Vi gleder oss veldig til å få bilen til Norge. Dette er en utgave som virkelig kan løfte salget av F-Type i det norske markedet. F-Type er en viktig imagebygger og en bil som kjøpes av kunder i alle aldre. De ønsker å unne seg en unik bil og F-Type leverer en bra pakke med fantastisk lyd, design og kjøreegenskaper, sier Jacob Moer Aanonsen som er salgssjef for Jaguar Land Rover i Norge.

Jaguar har fått mye skryt for sin F-Type, nå synker startprisen med 240.000 kroner. 
Jaguar har fått mye skryt for sin F-Type, nå synker startprisen med 240.000 kroner. 

Her får du superbil til Passat-pris

Rendyrke det sportslige

Vi i Broom testet F-Type på bane da den kom til Norge for drøyt tre år siden, og lot oss imponere. Her er litt av det vi skrev den gangen:

– F-Type følger en klassisk oppskrift, liten og kompakt bil med bakhjulstrekk og veldig mye krefter. Alt er på stell, og i kombinasjon med veldig mye moderne teknologi og kjøreprogrammer, er F-Type en bil som tåler sammenligning med det aller meste i denne klassen..

– Etter at indiske Tata kom inn som eier, har de fått lov til å rendyrke det sportslige mye mer enn tidligere. Det nyter naturligvis denne bilen godt av. Det gjelder alt fra designet, via kjøreegenskaper – og til kraftoverskuddet. I tillegg er de veldig flinke på alt som har med lukt og smak å gjøre. Det merker du med en gang du setter deg inn. Det er som å kle på seg bilen. Høy midtkonsoll, en liten joystick av en girspake, tykt og godt lite ratt. Og så motorlyden da!

Jaguar F-Type biter fra seg også på bane, dette er en fullblods sportsbil. 
Jaguar F-Type biter fra seg også på bane, dette er en fullblods sportsbil. 

Kamuflert Jaguar dukket opp på E6

Over to millioner

– Samtidig er F-Type imponerende lettkjørt. Det merkes at dette er en liten og ganske lett bil, med lavt tyngdepunkt og med bakhjulstrekk. Den oppfører seg snilt og rimelig forsiktig når du vil ha den til å gjøre det – samtidig som den på helt riktig måte forandrer karakter og blir sint og aggressiv når du ønsker det.

F-Type med den nye 2-liters motoren kommer til Norge i oktober, den norske importøren har allerede åpnet for bestillinger. Inkludert i prisen på 778.900 kroner er også fri service de første tre årene.

Det er forresten ikke noe problem å bruke MYE mer penger på en ny F-Type hvis du ønsker det. Toppmodellen med 5-liters V8-motor på 575 hestekrefter har startpris på 1.982.950 kroner i coupe-utgave. Som cabriolet tipper denne to millioner kroner, nærmere bestemt 2.056.950 kroner.

Med denne SUV-en blir du førstemann til fjells

Jaguar kommer med elektrisk SUV, se video fra Norge under: