SMUGLET HUNDENE INN I AUSTRALIA: Bildet viser Johnny Depp på Glastonbury-festivalen i England i forrige uke. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
SMUGLET HUNDENE INN I AUSTRALIA: Bildet viser Johnny Depp på Glastonbury-festivalen i England i forrige uke. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF

Australias visestatsminister truer med å tiltale Johnny Depp for falsk forklaring

Bråket rundt Johnny Depps dyresmugling i Australia fortsetter.

For to år siden ble det bråk da filmstjernene Johnny Depp (54) og Amber Heard (31) tok med seg hundene sine Pistol og Boo til Australia uten å ha papirene i orden.

De australske myndighetene reagerte kraftig på at stjernene ignorerte karantenereglene og brøt importlovene da de ankom landet, og Australias landbruksminister Barnaby Joyce truet med å avlive hundene.

Depp risikerte fengselsstraff, men det var kun Heard som ble tiltalt til slutt.

Ett år etter hendelsen møtte hun til rettssak i Queensland, og der erklærte hun seg skyldig i å ha levert falske immigrasjonsdokumenter, hvor hun ikke oppga at hun hadde med seg dyr inn i landet. Hun slapp derimot straff.

I en video, som gikk viralt på nettet, beklaget paret sin oppførsel og påpekte hvor viktig Australias lover som beskytter australske flora og dyreliv er.

Men Joyce, som nå er Australias visestatsminister, har ikke gitt opp kampen mot Hollywoodstjernene.

Nå truer han Depp med at saken kan bli etterforsket på nytt og at han kan bli tiltalt for falsk forklaring, skriver BBC.

Anklaget for å ha lagt skylden på en ansatt

Bakgrunnen er en sak fra People, som hevder at Depp løy da han sa at han ikke mente å smugle hundene inn i Australia og at han trodde at hans assistenter hadde ordnet med de nødvendige dokumentene.

SKILT: Johnny Depp og Amber Heard skilte seg i fjor. Foto: AP Photo/Joel Ryan)
SKILT: Johnny Depp og Amber Heard skilte seg i fjor. Foto: AP Photo/Joel Ryan)

Depps tidligere managere hevder i et rettsdokument at Depp var fullt klar over at han ikke hadde lov til å ta med hundene inn i landet og at han presset en av sine ansatte til å ta på seg skylden.

– Hvis denne påstanden er riktig, så finnes det et ord for det – det kalles mened, sier Joyce til TV-kanalen Australian Brodcasting Corp, ifølge BBC.

Mened vil si at man kommer med en falsk forklaring i en rettssak.

– Vi er et øykontinent som tar biosikkerheten svært alvorlig, og det spiller ingen rolle om du tror at du er stjernen av Hollywood. Du er nødt til å følge våre lover, fortsetter han.

The Guardian skriver derimot at Depp ikke kan bli tiltalt for falsk forklaring, fordi det var kun hans kone som måtte møte i retten.

Depp var i Australia for å spille inn filmen ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” av de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, som hadde premiere i vår.

Depp og Heard skilte seg for ett år siden i et bittert skilsmisseoppgjør. Hun anklaget ham for vold, men disse anklagene ble senere trukket tilbake.