En etter en ble de lurt inn på cella og drept – ingen har visst hvorfor før nå

For første gang forklarer drapsmannen, Denver Simmons (35), hvorfor han og en fengselskamerat drepte fire medfanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av en halv time 7. april ble fire personer invitert inn på cella til Denver Simmons. Ingen av dem slapp ut i live.

John King, William Scruggs, Jimmy Ham, Jason Kelly, og ble alle slått og kvalt til døde av Simmons og Jacob Philip (26). Motivet bak drapene som ble begått 7. april, har ikke vært kjent før nå.

I en rekke telefonsamtaler fra fengselet, forteller Simmons til nyhetsbyrået AP hva som drev ham og Philip til å drepe de fire medfangene.

Forklaringen kan gi deg frysninger.

Valgte ofre

Simmons og Philip hadde på forhånd skrevet en liste over dem de ville drepe. De valgte ut fra hvem som ville være lettest å ta.

Denver Simmons (35) drepte fire medfanger sammen med Jacob Philip. (FOTO: South Carolina Department of Corrections via AP, File) 
Denver Simmons (35) drepte fire medfanger sammen med Jacob Philip. (FOTO: South Carolina Department of Corrections via AP, File) 

– Felles for de fire var at det var folk vi kjente. De stolte på oss, sier Simmons rolig.

John King (52) var det første offeret. Han var i fengsel for overfall, innbrudd og tyveri. Han skulle løslates i november. Han ble valgt fordi han var liten og ville ikke gjøre mye motstand. Han ble invitert på kaffe på cella. Der ble han kvalt av Philip.

De gjemte liket for å ikke skremme nestemann de lokket inn: William Scruggs (44). Han var dømt for drap på en ufør krigsveteran.

– Jeg sa til Scruggs at han kunne få noe kjeks hvis han tok klesvasken min, og ba ham komme på cella for å hente dem, forteller Simmons.

Scruggs kom heller aldri ut igjen i live. Det tredje offeret var Jimmy Ham (56). Han ble lokket med løfte om å få sniffe knuste piller.

Jacob Philip (26) sonet allerede livstidsdom for dobbeltdrap. (FOTO: South Carolina Department of Corrections via AP, File)
Jacob Philip (26) sonet allerede livstidsdom for dobbeltdrap. (FOTO: South Carolina Department of Corrections via AP, File)

– Jeg ville ikke ha Ham på lista. Jeg visste han kunne slåss, sier Simmons. Men drapet gikk fort. Etter at Ham var drept, gikk de videre.

Sistemann var en venn

Valget falt på en felles venn av Philip og Simmons. 35 år gamle Jason Kelly. Han sonet for å ha knivstukket sin stesønn.

– Han var litt irriterende, men en bra fyr. Jeg mener, han var virkelig bra, og fortjente ikke det som skjedde, sier Simmons.

Simmons sier de ikke hadde noe imot noen av mennene. Han forklarer at han selv og Philip var drevet av det samme; Fortvilelse over å være fengslet uten mulighet for permisjon, og et ønske om å drepe igjen.

Etter de fire drapene ble de enige om at det var nok. Begge var slitne. De gikk ut i korridoren og fortalte en vakt hva de hadde gjort.

Motivet

Simmons var dømt for drapet på en kvinne og hennes tenåringssønn. Han var dømt til livstid i fengsel. Philip var også dømt for dobbeltdrap, og begge sonet ved høysikkerhetsfengselet, Kirkland Correctional Institution i South Carolina uten mulighet for permisjon. Livet bak murene drev dem til dyp frustrasjon.

Etter flere mislykkede selvmordsforsøk, bestemte Simmons seg for å drepe medfanger i håp om at det ville gi ham dødsstraff. Philip var med.

– Folkene vi drepte var ikke akkurat verdens beste borgere. Det er ingen av oss, ellers hadde vi ikke vært i fengsel, sier Simmons til AP.

– Jo flere du dreper, jo lettere blir det, sier han.

Han sier at i ettertid var ikke planen godt nok gjennomtenkt. Hverken Philip eller han fikk dødsstraff etter drapene. South Carolina har ikke henrettet noen på seks år, og kommer trolig ikke til å gjøre det i overskuelig fremtid.

– Jeg må vel tilbringe de neste ti årene på isolat. Og får bare fire nye livstidsdommer i tillegg til de to jeg allerede har, sier han.

– Så alt vi gjorde, var forgjeves. Det gjør det spesielt ille, sier han.