Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasje øverst.

Norges linjespiller og jernkvinne Heidi Løke er kjent for å utfordre grenser som spiller, og nå gjør hun det også som leder for sin egen håndballskole.

34-åringen er gravid med sitt andre barn, og termin var for tre dager siden.

Det hindrer henne ikke fra å avholde håndballskolen.

– Må gjøre unna autografskriving

Løke forteller til TV 2 at hun er i god form og at svangerskapet har vært problemfritt. Likevel er hun klar over at hun kanskje ikke får deltatt på håndballskolens fem dager.

– Jeg vil selvfølgelig være her og tar dag for dag, men det er viktig at jeg gjør unna de tingene jeg må gjøre. Så jeg må se alle barna i dag og ta bilder og skrive autografer og så videre. Jeg vet ikke når jeg kommer til å føde, men det ser ut som at jeg før vært her en hel dag hvertfall, sier Løke lattermildt.

– Vi får håpe at det slipper å bli en fødsel her i hallen, spøker landslagsstjernen.

Har bilen klar

Skulle vannet gå og fødselen starter, har Løke planen klar. Samboeren Bjørn Vestrum Olsson er også instruktør på håndballskolen.

– Mannen min er her og har bilen klar. Han har ikke så stort ansvar i år, så i tilfelle det skulle skje noe så kan vi bare kjøre, sier Løke.

Olsson beviser at han har kontroll på bilnøklene når TV 2 kjører en stikkprøve.

– Som sjåfør er jeg klar, men de andre tingene må de profesjonelle ta seg av. Jeg har ansvar for logistikken, sier Olsson.

Målet er å rekke sesongstart

Løke er klar for sin første sesong i sin nye klubb Storhamar. Om hun rekker sesongstarten er imidlertid mer usikkert. Selv om hun var raskt tilbake etter fødselen med sitt første barn, er hun klar over at det kan ta lenger tid denne gangen.

– Det er et mål jeg har satt meg at jeg skal være klar til seriestart, men det vet jeg på en måte ikke før fødselen. Om det går bra så kan jeg være raskt tilbake. Hovedfokuset mitt nå er å bli mor for andre gang, og jeg gleder meg veldig til å møte ham. Det blir stort, så får jeg ta håndballen etterhvert, sier Løke.

Storhamars nye stjernesignering ønsker å kjempe om medalje når hun er tilbake.

Barna er i trygge hender

Hvis Løke skulle føde før håndballskolen er ferdig, er hun trygg på at barna får en god oppfølgning på det faglige innenfor håndball, styrketrening og kosthold.

– Vi har kjempe mange instruktører som er dyktige. Amanda Kurtovic, Marinko Kurtovic, Magnus Dahl, Anja Edin og internasjonale trenere fra tiden min i Györ. Barna kommer til å lære mye i løpet av uka og er ikke avhengig av at jeg er her, selv om jeg selvfølgelig vil være her, sier Løke.