PÅ TRENINGSLEIR: John Arne Riise med sine nye lagkamerater. 
PÅ TRENINGSLEIR: John Arne Riise med sine nye lagkamerater.  Foto: TV 2

John Arne Riise blir langrennsløper

Den tidligere fotballspilleren John Arne Riise skal gå langløp med Team BN Bank til vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Arne Riise blir lagkamerat med Øystein «Pølsa» Pettersen og resten av langløperne i Team BN Bank når vintersesongen starter.

Dermed blir det fotballspilleren som tar rollen komikeren Nils Ingar Aadne hadde forrige sesong.

– Jeg viste meldingen til konen og jublet og ropte. Jeg var litt misunnelig på Nilsi i fjor da han la ut at han skulle være med, sier Riise.

– Da jeg fikk henvendelsen var jeg dritglad. Jeg visste hva jeg skulle svare, men jeg visste ikke helt hva jeg gikk inn på.

Debuterer på rulleski

Riise skal etter planen gå alle langløp denne sesongen, og blir med på både høydetrening og vanlige treningsleirer frem til starten.

Debuten for Team BN Bank skal den tidligere fotballspilleren gjøre unna på Blink-festivalen i slutten av juli, da riktignok med rulleski på beina.

Før dette prosjektet har den tidligere Liverpool-spilleren bare hatt rulleski på beina en gang.

Denne uken er Riise i Kragerø på treningsleir med sine nye lagkamerater.

Målet for den tidligere fotballspilleren er ikke å bruke mer enn 50 prosent lengre tid enn det resten av guttene på laget klarer mot slutten av sesongen.

Tatovering på spill

Dersom 36-åringen klarer målet må Pølsa og co tatovere «fotball er toppidrett».

Skulle det ikke gå må mannen med flest landskamper for Norge i fotball gjøre tilsvarende med «fotball er ikke toppidrett».

– Det er ikke noe jeg tenker på. Det kommer ikke til å skje. 50 prosent bak meg er uaktuelt. Er du så nær, er du på pallen. Så fort skal jeg gå, sier Øystein Pettersen.

– Så lite har jeg lyst på å ha «fotball er toppidrett» på kroppen. Jeg kommer til å bli skilt jeg da.

Initiativet kom fra laget som ønsket å se om en fotballspiller kunne lykkes som langrennsløper. Det hadde Simen Østensen liten tro på.

– Har du sagt det? Det visste jeg ikke. Nå fikk jeg et ny kick, sier Riise til Østensen da det ble opplyst om dette på pressekonferansen.

– Fotball blir sett på som... ikke en enkel sport, men som at spillerne ikke er så godt trent. Da tenkte jeg OK, hvorfor ikke bare ta det på strak arm og prøve å ta utfordringen?

«Pølsa» har troen på Riise fysisk, men det er teknikken det kommer an på.

– Det blir ikke et problem å få John Arne i form, sier Pettersen som tror at langrennsløperne også kan lære av fotballspilleren.

– Selv om vi i Norge er veldig glad i at langrennsløpere kan alt om toppidrett, så kan det godt hende at vi har mye å lære noe av en mann som har spilt i de største ligaene i verden, flest landskamper og vært med på avgjørende øyeblikk i Champions League-finaler.

Fått treningsopplegg

Nå er han klar for et helt år som langrennsløper, og han har fått et treningsopplegg av sitt nye lag.

– Jeg går alltid all-in på det jeg gjør. Jeg er ikke her for å dalte etter, sier Riise.

– Jeg ser at det blir tøft. Det er trening som jeg aldri har gjort. Jeg har trent 20 år på en måte. Tretimersøkter på løpetur. Det har jeg aldri hatt før. Det er et smertehelvete. Kroppen må justere seg, og jeg må bli vant til den måten å trene på. Jeg må se hvor langt jeg kan presse kroppen. Det blir mye mentalt. Jeg har et press på meg nå som jeg er så dum at jeg sier det utad, men med disse guttene er jeg sikker på at det blir bra.