Nigel Reo-Coker er ferdig i Start etter bare to måneder

Det bekrefter Start-trener Steinar Pedersen overfor Fædrelandsvennen. – Han så ut som en old boys-spiller, sier Jesper Mathisen til TV 2.

Se Nigel Reo-Coker score mot Tottenham og Liverpool i videovinduet over!

Nigel Reo-Coker startet forrige seriekamp mot Levanger. Det var hans første kamp fra start i serien, og skulle også vise seg å bli den siste i Start-trøyen.

Han startet også i cupkampen mot Fløy da Start røk ut.

Nå er han ferdig i klubben etter under to måneder, to kamper før serien tar en pause.

– Vi har tatt en beslutning på det. Jeg har bestemt meg for at han ikke er involvert i de to siste kampene før ferien, så da tar vi den termineringen nå, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

– Vi visste at det var gambling. Det har ikke stått helt til forventningene. Han har bidratt inn i gruppa med engasjementet sitt, men vi har sett at det er litt for langt fram. Da er det en beslutning som er tatt, og som går på sportslige vurderinger med tanke på hva vi har behov for i høst, sier Pedersen.

– Han så ut som en old boys-spiller

TV 2s fotballekspert og tidligere Start-spiller, Jesper Mathisen, er ikke overrasket over at Reo-Coker nå er ferdig i Start.

– Dette er ingen overraskelse. Han har helt tydelig ikke vært i nærheten av nivået som trengs for verken for A-laget eller andrelaget. Han har sett mer ut som enn old boys-spiller, sier Jesper Mathisen til TV 2.

– Han har virket utrent og umotivert. Jeg tror nesten jeg skulle klart å løpe fra ham. Vi som har sett litt på treninger og slikt, har for lengst forstått at han ikke holder nivået. Bevegelsene hans kan minne om en robot-gressklipper.

Hvorfor hentet Start ham?

– Det var en veldig merkelig signering av en spiller som tidligere har vært på høyt nivå. Start var desperate fordi de fikk mange skader etter at vinduet stengte. Dermed var de tvunget til å signere spillere som ikke hadde kontrakt, sier Jesper Mathisen til TV 2.

– I ettertid er det veldig enkelt å se at det selvfølgelig ikke var noen god signering, men han har i hvert fall vært en fin spiller i miljøet og i gruppen, men man henter jo ikke spillere av den årsak.

Store forventninger

Nigel Reo-Coker (32) har spilt over 200 Premier League-kamper, og det var knyttet store forventninger til den tidligere Aston Villa og West Ham-spilleren.

– Det er en fantastisk mulighet. Kristiansand er en flott by, og jeg har blitt godt mottatt av spillerne, sa Reo-Coker til TV 2 da han kom til klubben.

– Av og til skjer ting i livet man ikke har kontroll over. For meg er dette et fantastisk sted å være. Jeg har hatt en god samtale med treneren. De fortalte meg hva de forventer av meg, viste meg byen og inviterte meg på trening. Jeg setter pris på det. Dette passer bra for begge parter, sa han til TV 2.

Under to måneder senere må altså engelskmannen ut på klubbjakt igjen.

Før han kom til Start hadde ikke Nigel Reo-Coker spilt en offisiell fotballkamp siden 2015, da for Montreal Impact i MLS. Han ble sluppet på free transfer derfra i januar 2016.