– Kristoff er mer åpen og verbal enn Boasson Hagen

Den tyske tempokanonen Tony Martin om de norske rytterne.

Alexander Kristoffs tyske lagkamerat Tony Martin (32) er den store favoritten før lørdagens åpningsetappe i Tour de France.

Tempo-spesialisten med kallenavnet «Der Panserwagen» kunne knapt drømt om en større mulighet til å ikle seg den gule ledertrøyen. En 14 kilometer tempoetappe venter Tour-sirkuset på første dag.

– Det vil være en av mine siste sjanser til å kjempe om gul trøye i Tour de France. Sjansen er der. Jeg er virkelig fokusert, og håper jeg kan levere en god prestasjon, sier Martin til TV 2.

Spill Tourmanager her!

– Boasson Hagen er mer sjenert enn Kristoff

Martin kom til Katusha før inneværende sesong. Før det hadde han syklet fem sesonger i Quick-Step. Tempokanonen fikk sitt virkelige gjennombrudd i Team Columbia. Da syklet han sammen med en ung Edvald Boasson Hagen. Martin og Boasson Hagen var lagkamerater i to sesonger.

Tyskeren vegrer seg for å spå hvem som kommer til å bli Norges kaptein i sykkel-VM i Bergen i september.

– Edvald Boasson Hagen er litt mer sjenert enn Kristoff. Han er mer stille. Alex er litt mer åpen og verbal. Men om jeg skulle velge en kaptein i sykkel-VM? Jeg kan ikke velge mellom dem. Alex har bedre resultater i de siste årene, så kanskje han burde være kaptein. Men det er en vanskelig avgjørelse, sier han.

Måtte bryte Tour de France
Martin fikk noen dager i den gule trøyen i 2015. Han vant den 4. etappen til Cambrai, men brakk kragebeinet i en velt på den sjette etappen.

– Jeg er veldig trist. Det gjør meg virkelig trist å velte med den gule trøyen og avslutte rittet på denne måten, sa Martin til TV 2 den gang.

Nå får han en ny mulighet, attpåtil på hjemmebane.

– Det er et utrolig godt tegn for Tyskland og tyske fans at Touren kommer tilbake. Det er lenge siden sist. Jeg ser virkelig frem til å starte i Düsseldorf og håper det blir en stor sykkelfest. Alle snakker om det, og jeg tror tusenvis av fans vil være der, sier Martin.

For det har ikke bare vært lett å være sykkelrytter i Tyskland de siste årene. TV-kanalene ARD og ZDF valgte å stanse sin Tour de France-satsing i 2007 etter en rekke dopingsaker i T-Mobile, Milram og Gerolsteiner.

– For noen år siden var tysk sykkelsport langt nede etter dopingskandalene. Ingen ville se sykkel mer. Nå er Touren tilbake. Jeg er stolt av at den nye generasjonen klarte dette. Jeg håper at det vil fortsette i fremtiden og at det ikke er siste gang Touren starter i Tyskland, sier Martin, som ikke vil overdrive sin egen rolle i gjenreisingen av tysk sykkelsport.

– Jeg håper jeg er en liten del av det. Vi har mange suksessfulle og karismatiske ryttere som har satt sykkel på kartet igjen, som Marcel Kittel John Degenkolb og André Greipel. Det er store navn som har levert gode resultater. Jeg håper også at jeg er en del av det, sier han.