Norwegian-trøbbel:

Skolekorps måtte avlyse drømmeturen: – Barna er helt knust

Skolekorpset fikk turen sin ødelagt etter at Norwegian måtte innstille flere fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hundre nordmenn har de siste dagene blitt rammet av Norwegian-kanselleringer. Søndag ble seks flyvninger fra Oslo lufthavn innstilt.

Flyselskapet har hatt store mangler på besetning i helgen, og problemene fortsatte mandag. 12.30-avgangen til Krakow fra Oslo er kansellert, og flere flyvninger er forsinket.

KNUST: Elisabeth Strengen Gundersen forteller at barna i korpset var knust etter at turen ble avlyst i siste liten. Foto: Anne Nilsen.
KNUST: Elisabeth Strengen Gundersen forteller at barna i korpset var knust etter at turen ble avlyst i siste liten. Foto: Anne Nilsen.

For Tenor skolekorps fra Eidsberg i Østfold er det allerede for sent.

Ødelagt ferie
41 personer tilknyttet korpset har fått turen sin avlyst etter at et Norwegian-fly, som skulle gå til Sveits, ble kansellert på søndag.

– Vi gjorde alt vi kunne for å tå tak i nye billetter, men det er ikke så lett å finne det til 41 personer i siste liten. Dermed er drømmeturen kansellert og vi er helt knust, sier Elisabeth Strengen Gundersen til TV 2.

Hun er dirigent og forelder til et av barna i korpset. Korpset gledet seg til en ny og spennende opplevelse:

For Tenor skolekorps fra Eidsberg i Østfold ble det ingen tur til Sveits, på grunn av Norwegian-trøbbel.. Foto: Privat.
For Tenor skolekorps fra Eidsberg i Østfold ble det ingen tur til Sveits, på grunn av Norwegian-trøbbel.. Foto: Privat.

– I dag er det et stort arrangement der hvor man feirer at skoleferien starter. Det er litt som 17. mai for Sveits. I år skulle vi få være med å feire dette en ukes tid, sier Gundersen.

– Ikke mer Norwegian
Gundersen forteller at mye planlegging bak denne turen nå er gått i vasken:

– Vi har sveitsiske foreldre i gruppa som har engasjert familie i hjemlandet, og som har brukt over ett år på planlegging. Nå står de igjen med mat til overs for 41 personer og tomme lokaler, sier hun.

Søndag hadde gjengen det de kaller «gravepizza» i Eidsberg.

– Vi satt samlet hos meg og spiste pizza. Det ble en del gråting. Det er klart verst for barna. De synes det er rart at noe de har gledet seg til i lange tider plutselig er avlyst, sier Gundersen.

Men gjengen vil prøve igjen neste år. Da uten Norwegian.

– Det er helt garantert at vi ikke flyr med dem igjen noe mer, og planen er å gjennomføre turen neste år – helt uten Norwegian, sier hun.

Norwegian beklager
Det er ikke første gang flyselskapet sliter på denne tiden. I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet.

– Igjen beklager vi overfor de berørte passasjerene, samtidig som vi fullt ut forstår frustrasjonen deres. Dersom det skulle oppstå forsinkelser eller kanselleringer, vil passasjerer få direkte beskjed så fort som mulig. Vi vil gjøre alt vi kan for at færrest mulig blir berørt, sier presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian til TV 2.

18 flyvninger er så langt kansellert mandag.