Broom-Benny er i Japan og får som en av de første i verden kjøre en nyhet som kommer til å bli svært viktig i Norge. Det er bare ett problem: Han får ikke lov til å si noe som helst om bilen ennå...
Broom-Benny er i Japan og får som en av de første i verden kjøre en nyhet som kommer til å bli svært viktig i Norge. Det er bare ett problem: Han får ikke lov til å si noe som helst om bilen ennå...

Bileksperten har reist til Japan – men får ikke fortelle hva han kjører

Mye hemmelighold rundt stor bilnyhet

Med stor koffert, noen sommerfugler i magen og vekkerklokke innstilt på veldig tidlig, dro Brooms bilekspert Benny Christensen forleden avgårde til Japan.

Som én av bare 12 biljournalister fra Europa skal han få se nærmere på en svært viktig bilnyhet, som det knytter seg store forventninger til.

Ikke minst gjelder det her i Norge, hvor den nåværende modellen har hatt ikke bare stor, men svært stor suksess, de siste årene.

Bien vises ikke offentlig før til høsten, så det er en svært eksklusiv førpremiere vår egen bilekspert er på, i nærheten av Tokyo.

Vi gjør som vi ofte gjør, vi tar en telefon og hører hvordan det hele går.

20 minutter bak rattet

– Ring, Ring…

– Hallo, Knut – nå var du jammen tidlig på`n.

– Ja, vi må jo få høre hvordan det går med deg i Japan?

– Alt vel her, vet du. Dette er min første gang i Japan, skal si at dette er et spennende og fascinerende land!

– Og bilen da, har du sett den?

– Jepp – det har jeg. Jeg har faktisk ikke bare sett den, men også kjørt den. Gjett om jeg er fornøyd! Mer enn 20 minutter bak rattet. Det var mye mer enn jeg hadde våget å håpe på. Jeg ville vært fornøyd om jeg fikk se den ”live”, eller i beste fall sitte på en tur, sier Benny.

Topp 5: Japanske sportsbiler

Førserie-biler

– Bilen ble kjørt på en lukket testbane og det er visst første gang i historien at journalister har sluppet inn her, på fabrikkens eget område. Men det er liten vits i å dvele ved hvordan det var. Jeg har nemlig ikke lov å si noe som helst om denne bilen ennå. Heller ikke vise noen bilder av den. Fotoapparat var strengt forbudt og mobilkameraet ble plombert før vi fikk komme inn. Mat og drikke fikk vi ikke ta med inn på området og PC-er var også forbudt, forteller Benny.

– Du verden, hvorfor så mye hemmelighold?

– Rett og slett fordi produsenten ikke vil at det skal komme ut noen informasjon før de selv ønsker det. Bilene som sto til disposisjon er førserie-eksemplarer med japanske spesifikasjoner. Men jeg kan i alle fall si at dette ser svært lovende ut, sier en oppglødd Benny.

Slik ser det ut når kameraet på mobilen rett og slett blir plombert...
Slik ser det ut når kameraet på mobilen rett og slett blir plombert...

Dette var redningsbilen som kom for sent

Skal vises i høst

– Ja, for her snakker vi sperrefrist og greier?

– Absolutt. For å få være med på dette, måtte jeg signere en avtale om at hodet mitt kan serveres på sølvfat om jeg er så dum at jeg røper noe av det vi ser her nede. Bilder har jeg som du forstår ikke fått tatt. Så det er rimelig eksklusivt og ikke minst veldig spennende å få være med på dette.

– Når kommer denne bilnyheten da, kan du si noe om det?

– Ja, den skal vises i høst og vi har skrevet om den tidligere også her på Broom. Jeg kan vel si såpass, uten at noen kapper av meg hodet, at denne biltypen gjør det nesten bemerkelsesverdig bra i Norge. Dagens modell kom tilbake i 2011 og selger fortsatt godt, men det er liten tvil om at andre generasjon tar et stort steg framover, sier Benny.

Patrick har store planer for oldefars gamle bil

Kan ikke si noe som helst

– Du, da tror jeg at jeg har en mistanke om hvilken bil vi snakker om...

– Ikke prøv deg! Jeg kan uansett ikke si noe som helst. Beklager, men sånn må det bare være.

– He he, skjønner! Men du kommer ikke hjem riktig ennå. Hva skjer videre?

– I morgen skal jeg besøke et teknisk senter som fabrikken har her nede, for å få vite litt mer om de nye systemene som denne bilen nå kommer med, og hvordan de virker. Det blir også spennende, og jeg gleder meg, sier Benny.

Kommer sterkt tilbake

– Ryktene sier at vi da også får se bilen helt uten kamuflasje. Så det er jo lov å håpe…Men for all del, vi så bilen i dag også, men da var bitte-litt kamuflert med teip over for- og baklamper, emblemer etc.

– Men noen bilder får du vel ikke tatt da heller?

– Nope, det er samme hemmelig greia i morgen. Så bildene må vi nok vente ytterligere på, selv om jeg gjerne skulle delt dette med alle Broom-leserne nå. Jeg kan love at vi kommer svært sterkt tilbake når sperrefristen oppheves, avslutter Benny.

LES OGSÅ: Denne bilen var starten på noe som ble stort

Tidlig ute: Se video av Jaguars elektriske SUV under: