Viking mistet to poeng like før slutt

Viking scoret først og skapte de fleste sjansene, men like før full tid kom utligningsmålet.

FORTVILER: Vikingtrener Ian Burchnall under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FORTVILER: Vikingtrener Ian Burchnall under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Viking mistet to poeng like før slutt

Viking scoret først og skapte de fleste sjansene, men like før full tid kom utligningsmålet.

Viking - Haugesund 1-1 (1-0):

Et presset Viking tok imot Haugesund til vestlandsderby søndag.

Den kriserammede Stavanger-klubben sto med fattige fire poeng på de sju siste kampene.

Vertene tok ledelsen da Kwesi Appiah headet ballen i en bue over keeper etter en halv time. Blåtrøyene skapte de største sjansene i Jåttåvågen, men klarte likevel ikke å hindre et nytt poengtap.

I det 88. minutt kom Haugesunds utligning, da Vegard Skjerve dunket ballen opp i nettaket bak keeper Austbø. Dermed ser situasjonen hos Viking fortsatt dyster ut med tanke på fornyet Eliteserie-kontrakt.

– Denne kampen måtte de vinne, og det har vi jo sagt noen ganger nå. De har vært godt med i mange kamper, men det er ikke tilfeldig når de mister poeng på slutten gang etter gang, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Det kan minne om Start i fjor. Som også var godt med i mange kamper, men som nesten aldri var gode nok til slutt, sier han.

Fattige ni poeng står Ian Burchnalls mannskap med etter nesten halvspilt sesong.

– Tommy Høiland er klar når vinduet åpner, men han er ikke i nærheten av å kunne redde dette hvis ikke det kommer enda flere spillere inn portene. Og hva skjer hvis Adegbenro drar? Viking er på full fart mot OBOS-ligaen. Jeg tror gapet til de andre er for stort, sier Mathisen.

Scoret i avskjeden
Hjemmelaget kom best i gang på Viking Stadion. Usman Sale avanserte langs høyresiden og kom seg inn i gjestenes 16-meter. Fra skrå vinkel avsluttet han hardt og lavt. Dessverre for tabelljumboen fikk Haugesund-målvakt Per Kristian Bråtveit en fot på ballen.

Viking fortsatte å skape sjanser, og etter en halv time løsnet det. Blåtrøyene skaffet seg innkast på høyresiden. Adegbenro mottok ballen og spilte fri Sale med et lekkert hælspark. Inne foran mål fant han Kwesi Appiah. Spissen, som spilte sin siste kamp for Viking, hoppet opp og headet ballen i en bue over gjestenes keeper.

Appiah ble nylig enig med AFC Wimbledon om en overgang til klubben. Spissen har vært på utlån fra Premier League-klubben Crystal Palace.

Like før pause jublet Haugesund for scoring. Et frispark ble slått inn i farlig område, og Viking-forsvaret prøvde å sette gjestene i offside. Liban Abdi kom seg fri og satte ballen i nettet. Men dommer Rohit Saggi blåste for frispark for noe som skjedde inne i feltet. Dermed ble scoringen annullert, men Viking tok med seg en viktig 1-0-ledelse i garderoben.

Straffet vertene
Viking fikk en god kontringsmulighet etter en times spill. André Danielsen vant ballen på Haugesunds banehalvdel. Pasningen hans ble blokkert, men Steffen Ernemann plukket den opp igjen. Med en gjennombruddspasning fant han Michael Haukås. Innbytteren forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet, uten å treffe innenfor stengene.

Hjemmelaget sløste med sjansene. Usman Sale fikk gå på skudd fra 16 meter, men avslutningen gikk i stolpen og ut.

I det 88. minutt kom scoringen for gjestene, som ikke hadde klart å skape de store sjansene tidligere i oppgjøret. Et langt innkast falt ned i føttene til Vegard Skjerve, som fra kort hold avsluttet kontant i nettaket.

Slik stilte lagene:

Viking (4-2-3-1): Austbø - Kronberg, Martinsen, Mets, Haugen - Ernemann, Danielsen - Sale, Bytyqi, Adegbenro - Appiah.

Haugesund (4-4-1-1): Bråtveit - Haraldseid, Knudsen, Skjerve, Stølås - Tronstad, Leite, Andreassen, Abdi - Hajradinovic - Ibrahim.

Tabell og statistikk fra Eliteserien i fotball finner en hos altomfotball.no.