NFL: Ryan O'Callaghan spilte blant annet for Kansas City Chiefs i NFL.
NFL: Ryan O'Callaghan spilte blant annet for Kansas City Chiefs i NFL.

Tidligere NFL-spiller: – Jeg planla å skyte meg selv

Den tidligere NFL-spilleren Ryan O'Callaghan kommer ut som homofil og forteller at han planla å ta sitt eget liv etter karrieren.

I et stort intervju med Outsports, gjengitt i danske BT, forteller den tidligere NFL-spilleren Ryan O'Callaghan at han i mange år vurderte å ta sitt eget liv på grunn av legningen sin.

Amerikansk fotball ble en arena hvor han kunne gjemme seg bort.

– Ingen vil tro at en stor amerikansk fotball-spiller er homofil. Det er derfor et fotball-lag er et så godt sted å gjemme seg, sier O'Callaghan til Outsports.

O'Callaghan forteller også at han endret personlighet og utseende, og at han ved en anledning tok med seg en dame hjem da han var ute med lagkamerater, slik at de ikke skulle få mistanke om hans virkelige legning.

– Det kjøpte meg litt tid. Fordi når de ser deg forlate lokalet med noen, er det annerledes enn hvis de kun ser deg snakke med damer, sier han i intervjuet.

Skulle skyte seg selv

– På high school ble amerikansk fotball en vei til college. På college var amerikansk fotball et godt dekke for å være homofil. Og så så jeg NFL som en måte å fortsette å skjule min seksualitet på, og forbli i live.

O'Callaghan hadde nemlig inngått en selvmordspakt med seg selv. Så lenge han fremdeles spilte amerikansk fotball skulle han holde seg i live. Når karrieren var over, planla han derimot å ta sitt eget liv ved å skyte seg for pannen.

Han hadde kjøpt pistol, og han hadde allerede skrevet et selvmordsbrev. Samtidig hadde han over lengre tid distansert seg fra sin egen familie, slik at tapet deres skulle føles mindre tungt.

Etter en rekke skader ble O'Callaghan tvunget til å legge opp i 2011. Nå hadde han ikke lenger noe sted å gjemme seg og han følte seg sårbar. Han begynte å misbruke smertestillende piller og var like ved å gjennomføre selvmordsplanene da psykologen hans klarte å overtale ham til å fortelle noen om seksualiteten sin, før han gjorde alvor av truslene.

Kom ut av skapet

Scott Pioli ble O'Callaghans redningsmann. Pioli var mannen som i sin tid hadde gitt O'Callaghan en sjanse for New England Patriots, og han reagerte med å ta hånd om sin tidligere spiller.

I dag er O'Callaghan kommet ut av skapet, og heldigvis har reaksjonene kun vært positive.

– Å være homofil var ikke bare en detalj i livet mitt. Det spiste det opp. Det var det eneste jeg tenkte på. Men nå når jeg har stått fram, streifer det knapt tankene mine. Det var utmattende å gå rundt og skjule det, og håpe at ingen skulle oppdage det, sier Ryan O'Callaghan til Outsports.

Nå forteller han sin historie for å hjelpe andre som sliter.

– Så lenge det finnes folk som tar sitt eget liv på grunn av at de er homofile, er det nødvendig at sånne som meg deler våre historier og forsøker å hjelpe.