Tre biler ble totalskadet i to forskjellige bilbranner på Vestli i Oslo tidligere i juni. Mannen er siktet for én av brannene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tre biler ble totalskadet i to forskjellige bilbranner på Vestli i Oslo tidligere i juni. Mannen er siktet for én av brannene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet løslater bilbrannsiktet mann

Politiet valgte lørdag kveld å løslate mannen som er siktet i forbindelse med en av bilbrannene på Vestli i Oslo tidligere denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i begynnelsen av 20-årene er siktet for grovt skadeverk, men nektet i avhør lørdag for å ha hatt noe med bilbranner å gjøre. Han vil ikke bli framstilt for varetektsfengsling, men er fortsatt siktet i saken.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke kommentere hvordan vi vurderer mistankegrunnlaget mot ham, sier vakthavende politiadvokat Line Borgen i Oslo politidistrikt til NTB.

DNA på bensinkanne

Politiet har funnet DNA som samsvarer med DNA fra mannen på en rød bensinkanne som lå i nærheten av bilen han ble siktet for å ha tent på, melder NRK.

– Vi kan bekrefte at DNA på bensinkanna gjorde at vi kunne pågripe mannen og sikte ham for grovt skadeverk, sier politioverbetjent Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

– Vi sjekker nå om flere kan ha tilknytning til kanna og vil derfor ikke gå ut med nøyaktig hvor vi fant den, sier Skjold, men bekrefter at kanna ble funnet i nærheten av brannstedet.

Ingen sammenheng foreløpig

Han sier at politiet kjenner noe til siktede fra før av og legger til at han er en del av bymiljøet i området.

– Jeg ønsker ikke å betegne noen gjenger. Han er en del av ungdommen i området, sier Skjold og legger til at mannen har utenlandsk bakgrunn, men er norsk statsborger.

Politiet etterforsker flere bilbranner i Oslo den siste tiden. Foreløpig har de ikke funnet noen sammenheng mellom dem, men det er noe de etterforsker.

– Det er ikke noe som tilsier at han kan knyttes til de andre brannene, men vi kan ikke utelukke det, opplyser Skjold.

17 bilbranner

Til sammen fire biler ble skadd i to forskjellige branner på Vestli natt til 9. juni i år. På grunn av etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å tidfeste eller si noe mer konkret om brannen mannen er siktet for.

Hittil i år har det vært 17 bilbranner i østlige områder av Oslo, som Tøyen, Høybråten, Mortensrud, Vestli, Stovner og Furuset. Bare den siste uka er elleve biler skadd i brann.