Warholm med knusende seier

Karsten Warholm vant enkelt finalen i 400 meter hekk i lag-EM, og tok samtidig mesterskapsrekord. Amalie Iuel kom på andreplass i sin finale.

Se det imponerende løpet i vinduet over (Video fra NRK)

Uten Ingebrigtsen-brødrene på plass i helgens lag-EM i Finland var det opp til de unge håpene Karsten Warholm og Amalie Iuel å forsvare Norges plass i Europas førstedivisjon.

Karsten Warholm vant finalen på 400 meter hekk på imponerende vis, og tok samtidig mesterskapsrekord med tiden 48,46.

Det var internasjonal standard på finalefeltet, med flere sterke utøvere. Tyrkiske Yasmani Copello tok andreplass med 49,19, mens sveitsiske Kariem Hussein tok tredje.

Kun én gang tidligere har Warholm løpt bedre. Det var på Bislett med tiden 48,25.

Etter løpet var det en sliten Warholm som møtte TV 2.

– Jeg har vært litt sliten de siste dagene. Jeg har prøvd å ta meg sammen og skape krefter. Det er en ny erfaring jeg gjør, å ta ut det siste når jeg kjenner meg ganske tung. Jeg syns jeg gjorde det ganske bra. Jeg gikk hardt ut som vanlig og fikk igjen betalt for treningen slik at jeg klarte å stå inn. Det var veldig gøy, sa Warholm til TV 2 etter løpet.

Han var fornøyd med å vinne i et sterkt felt.

– Det er klart det hjelper på selvtilliten. Jeg tar mange kule skalper. Det er vanskelig å si hvordan de kommer til å være i VM. Et par av de kommer nok til å være hakket hvassere der, sa Warholm til TV 2.

– Han er en imponerende fyr

Trener Leif Olav Alnes var imponert etter løpet.

– Det var et strålende løp. Veldig imponerende egentlig når man tenker på ukene han har bak seg med tette konkurranser med ekstremt høyt nivå. Så leverte han «big time» i dag igjen. Han er en imponerende fyr, sier trener Leif Olav Alnes til TV 2.

Warholm får nå en etterlengtet konkurransepause når han kommer hjem fra Finland.

400 meter hekk er en tøff øvelse, og med fire løp på bare ti dager, kommer Ulsteinvik-gutten til å trenge litt hvile.

Sterke norske prestasjoner

Amalie Iuel kom på en sterk andreplass i sin finale i 400 meter hekk med tiden 55,68. Hun ledet lenge, men måtte til slutt gi tapt for sveitsiske Petra Fontanive.

Jonathan Quarcoo (20) vant overraskende 100 meter på gode 10,35 i motvind, bare fire hundredeler fra hans egen personlige rekord.