Warholm nummer tre i EM-løp

Karsten Warholm løp fredag sin tredje 400 meter hekk på ni dager. Det ga tredjeplass i lag-EM i Finland der han kom inn på 50,25.

NUMMER TRE: Kasten Warholm Foto: Ruud, Vidar

Kariem Hussein (Sveits) vant med 49,73 foran Rasmus Mägi (Estland) 49,92.

– Jeg løp et kontrollert løp hvor det viktigste var å bli blant de tre beste i heatet og dermed være sikker på en finaleplass, samt å spare mest mulig krefter før lørdagens finale. Jeg følte det gikk greit, og jeg behøvde ikke å gå helt ned i kjelleren, sa Warholm.

I forrige uke vant Warholm Golden League-stevner i Oslo (norsk rekord 48,25) og Stockholm. Lørdag går finalen på 400 meter hekk i lag-EM.

Nordmannen får en etterlengtet konkurransepause når han kommer hjem fra Finland.

400 meter hekk er en tøff øvelse, og med fire løp på bare ti dager, kommer Ulsteinvik-gutten til å trenge litt hvile.

Warholm har løpt fort i annet enn spesialøvelsen også. Tidligere i måneden satte han norsk rekord på 400 meter flatt med 44,87.

Jonathan Quarcoo vant fredag sitt heat på 100 meter med 10,43 og er klar for finale.

Amalie Iuel vant sitt heat på 400 meter hekk med 56,51. Det sendte henne rett til finale.