NBA: Lauri Markkannen skal spille for Chicago Bulls neste sesong. 
NBA: Lauri Markkannen skal spille for Chicago Bulls neste sesong.  Foto: Frank Franklin Ii

Finske Eero (25) spilte med Ødegaard i Real Madrid – nå er broren klar for NBA

Finske Eero Markkanen fikk et kort opphold i Real Madrid, og er tilbake igjen i Allsvenskan. Nå er imidlertid broren klar for NBA og Chicago Bulls.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren 2014 ble den ukjente finnen Eero Markkannen (25) kjøpt av selveste Real Madrid for 20 millioner kroner. Markkannen var da allerede 23 år, og for de aller fleste fremsto overgangen som komplett uforståelig.

Ett år senere ble også finnen frigitt av Real Madrid, angivelig for å ha lagt på seg 18 kilo i sommerferien. Markkannen er igjen tilbake i AIK, men suksessen har uteblitt. Kun syv kamper fra start har det blitt i år for den høyreiste spissen.

Høyreist familie

Men nå kan han glede seg over at broren Lauri er klar for NBA. Natt til torsdag ble Lauri Markkannen (20) draftet som nummer syv i NBA-draften, det høyeste noensinne i Norden, ifølge svenske Aftonbladet.

Eero Markkannen er den høyeste spilleren i Allsvenskan med sine 197 centimeter, men i familieselskaper blir han for smågutt å regne. Faren, Pekka, er et finsk basketballikon og rager 207 centimeter over bakken. Lillebroren Lauri måler på sin side hele 213 centimeter på strømpelesten, og valgte basket foran fotball.

Det kan virke som et godt valg.

Etter å ha startet i den nasjonale finske serien, reiste han til USA for å spille collegebasket. Her har karrieren skutt i været, noe gårsdagens draft var en bekreftelse på.

Lauri Markkannen ble opprinnelig valgt av Minnesota Timberwolves, men ble omgående byttet til Chicago Bulls, ifølge Aftonbladet. I traden inngikk blant annet stjernen Jimmy Butler.

På Twitter skriver Lauri at overgangen er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg kan ikke vente på å reise til «Chitown» og begynne arbeidet, skrev han.

Eero Markkannen var naturligvis overlykkelig på sin brors vegne:

– Ord kan ikke beskrive følelsene mine akkurat nå. Neste sesong drar min bror til NBA for forhåpentligvis å score et par poeng, skrev Eero på Twitter.

Fikk sparken av Zidane

Eero Markkannen får håpe at lillebroren får et lengre opphold i det gjeveste selskap enn det han selv fikk i Real Madrid. Spissen ble opprinnelig hentet til Castilla, reservelaget til Real Madrid, for å spille under Zinedine Zidane, men kort tid etter at Martin Ødegaard ble klar for Real Madrid, var finnen ferdig i klubben.

De Madrid-baserte sportsavisene AS og Marca, skrev da at årsaken til at Markkanen måtte gå var at han skal ha lagt på seg hele 18 kilo — på én sommer.

Dette avviste Markkanen, og i fjor ble han tilkjent rundt 3 millioner kroner som kompensasjon fra Real Madrid for sparkingen, ifølge Mundo Deportivo.