DEFORMERT: Det dødfødte lammet blir undersøkt av Sør-Afrikanske myndigheter, som mener at det ble rammet av det såkalte Rift Valley Fever. 
DEFORMERT: Det dødfødte lammet blir undersøkt av Sør-Afrikanske myndigheter, som mener at det ble rammet av det såkalte Rift Valley Fever.  Foto: Lubabalo Mrwebi

«Halvt dyr, halvt menneske»:  Nyfødt lam skaper full panikk blant overtroiske

Et dødfødt lam har skapt full panikk blant innbyggerne i den lille landsbyen Lady Frere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overtroiske landsbybeboere er livredde for lammet som nylig ble født i det lille samfunnet Lady Frere i Sør-Afrika, skriver The South African.

Flere av de 4000 innbyggerne er overbevis om at både heksekunst og ondskap har ført til fødselen av det underlige vesenet, som har klover og det som tilsynelatende er menneskehud og -hode.

Bilder av lammet, som var dødfødt, ligner på en kloning av et menneske og et dyr.

– Da de eldre så det, sa de at den var sendt fra Djevelen, og ble født etter et møte mellom en mann og en sau, og så oppstod panikken, sier en ikke navngitt kilde som angivelig bor i landsbyen til tabloidavisa The Sun, som forøvrig har tittelen «What the hell is it?».

– Mange er redde, og vil ikke bli fornøyde før det er brent, sier personen.

Myndighetene måtte rykke ut

Panikken i landsbyen ble såpass stor, at Departementet for landlig utvikling måtte sende eksperter, samt overveterinær Lubabalo Mrwebi, til landsbyen for å undersøke lammet.

SITTENDE: Myndighetene undersøker lammet. Foto: Lubabalo Mrwebi
SITTENDE: Myndighetene undersøker lammet. Foto: Lubabalo Mrwebi

I en pressemelding skriver Mrwebi dette ifølge African News Agency.

«Vi kan bekrefte at dette ikke er et falskt bilde, men det deformerte lammet ble født av en sau i Lady Frere denne uka, har et menneskelignende form», skriver han.

«Vi ber lokalsamfunnet om å ikke få panikk over dette deformerte lammet. Vi kan bekrefte at det deformerte lammet ikke er et avkom av saueegg og menneskesperm», skriver han.

Han mener at lammet ble rammet av såkalt Rift Valley Fever (RVF).

«Vi ønsker å bekrefte at det svært deformerte lammet som ble født av en sau i Lady Frere denne uka, som ved første øyekast ligner en mennesklig form, ikke er et menneske, men et deformert, dødfødt lam av en sau, og som ble infisert av viruset Rift Valley Fever tidlig i graviditeten».

VIRUS: Lammet har mennesklige trekk, men overveterinæren forsikrer alle om at dette ikke er heksekunst. Foto: Lubabalo Mrwebi
VIRUS: Lammet har mennesklige trekk, men overveterinæren forsikrer alle om at dette ikke er heksekunst. Foto: Lubabalo Mrwebi

Lærdom til bønder

Videre forklarer han at det deformerte hodet kommer av unormale mengder væske i hjernen.

«Lærdommen fra denne hendelsen er at småbrukere må beskytte sine dyr mot sykdommer, som Rift Valley Feber, med en korrekt vaksine, som er best å gi lenge før parringsesongen, slik at når hunnkjønnene går svangre, er de allerede beskyttet mot sykdommen».