Tatt for ruskjøring for tredje gang på tre uker – ble påsatt spyttemaske

En 37 år gammel mann slo seg fullstendig vrang da han natt til fredag ble pågrepet for ruskjøring for tredje gang i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

50 minutter over midnatt natt til fredag fikk politiet tips om at en varebil kjørte vinglete på E6 ved Halden.

– Vi kjørte ut og fant sjåføren på en bensinstasjon. Han var utvilsomt påvirket, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad til TV 2.

Mannens historikk ble undersøkt, og det viste seg at dette var det tredje slike tilfellet bare i juni. Han ble også blitt tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand i april og mai.

– Det var en person vi dessverre kjenner altfor godt. Han har flere dommer bak seg, sier Marstad.

– Enormt skadepotensial

37-åringen, som er bosatt i Fredrikstad, kjempet i mot da politiet pågrep ham, ved å spytte, slå og sparke. Kampen for å klare å ta en blodprøve varte en hel time.

– Han spyttet så mye rundt seg at han måtte få på seg en såkalt spyttemaske. Blodprøve måtte vi ta med makt, sier operasjonslederen.

– Hva tenker dere om at dette er det tredje tilfellet på bare tre uker?

– Det er bare tragisk. Heldigvis har han ikke truffet medtrafikanter. Han kjører på en høyhastighets motorvei i 110-sonen, og skadepotensialet er enormt stort.

Vurderer varetektsfengsling

Politiet er svært takknemlig for personen som ringte inn og varslet om den vinglete sjåføren. Marstad sier slike sjåfører må ryddes vekk fra trafikken.

– Han gir åpenbart blaffen i normale normer og regler. Vi må vurdere om han skal varetektsfengsles.

Mannen skal nå bli nykter, før politiet skal se om han vil la seg avhøre. Operasjonslederen sier politiet vil vurdere om biler som eies av mannen bør beslaglegges og selges til inntekt for statskassen, eller bli til spiker.

– Vi må vurdere slike tiltak i dette tilfellet.