Sánchez ble historisk – så slo tyskerne tilbake

Alexis Sánchez ble historisk da han ga Chile ledelsen mot Tyskland i Prøve-VM torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland - Chile 1-1:

Et rutinert Chile tok en tidlig ledelse i møtet med den regjerende verdensmesteren.

Tyskland har så å si byttet ut hele laget siden VM-triumfen i 2014. De fikk det tøft mot chilenerne som gikk ut i sedvanlig stil og presset motstanderen hardt.

Det utnyttet Alexis Sánchez, som ble tidenes mesterscorende for landet like etter at kampen var i gang.

– Jeg er lykkelig over scoringen. Selvsagt er det noe historisk ved å være mitt lands toppscorer. Tyskland er ingen enkel motstander, og jeg er godt fornøyd med uavgjort, sa Sánchez ved kampslutt.

Suser i tverrliggeren
Tyskerne prøvde å spille seg ut fra midtforsvaret, men et høytpressende Chile, anført av Arsenal-stjernen, plukket opp ballen. 28-åringen spilte vegg med Bayern Münchens Vidal. Alene med Tysklands Marc-André ter Stegen pirket Sánchez ballen på innsiden av den nærmeste stolpen.

Dermed kunne Premier League-stjernen juble for sitt 38. landslagsmål, noe som gjør han til tidenes mestscorende med flagget på brystet. Marcelo Salas står nå som nummer to med sine 37 nettkjenninger. Sánchez tangerte også Cluadio Bravos rekord i antall kamper. De har begge gjort 112 opptredener for hjemlandet.

Vargas' suser i tverrliggeren i det 20. minutt kunne doblet chilenernes ledelse, men den tidligere QPR-spissen hadde ikke marginene på sin side.

Can-kontring
De første 45 minuttene ble av det intense slaget, og Chile presset det tyske maskineriet til å gjøre flere feil.

Like før pause slo imidlertid det tyske mannskapet tilbake. Emre Can mottok ballen på egen banehalvdel og satte fart. Liverpool-spilleren fant venstre vingback Jonas Hector på vei inn i Chiles 16-meter, som enkelt kunne trille ballen inn foran mål. Der dukket Lars Stindl opp og sørget for balanse i regnskapet.

Sánchez var nære på like før dommeren blåst for hvile, men denne gang var målvakt ter Stegen med på notene.

Tilskuerne i Kazan fikk på langt nær en like underholdende andre omgang. Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene, og til slutt måtte begge gå av banen uten å score flere mål.

Chile leder sin gruppe i Confederations Cup på bedre målforskjell enn Tyskland. Dermed må begge de to sies å være favoritt til å gå videre til semifinalene.

Søndag kan en se Tyskland-Kamerun og Chile-Australia på TV 2s kanaler fra kl. 16.50.