TIL BALLØYA: Tidligere Inter Milan- og Ajax-trener kommer til England og Premier League.
TIL BALLØYA: Tidligere Inter Milan- og Ajax-trener kommer til England og Premier League. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE.

– Han vil ta med seg Barcelona-stilen til Crystal Palace

Nederlandske Frank de Boer blir Sam Allardyces etterfølger i Crystal Palace.

Det bekreftet klubben på en pressekonferanse mandag.

Allerede torsdag forrige uke meldte flere britiske medier at 47-åringen hadde fått tilbud om å bli manager på Selhurst Park. Nå har nederlenderen signert en treårskontrakt med London-klubben.

Ifølge The Guardian falt valget på de Boer i stedet for tidligere Alavés-trener og Liverpool-spiller Mauricio Pellegrino. Argentineren som fredag ble bekreftet som ny manager på St. Marys.

Nederlenderen blir Crystal Palaces femte manager på bare fire år. Han blir også klubbens første utenlandske manager, ser man bort fra Attilio Lombardo og svenske Tomas Brolin sitt midlertidige opphold i 1998.

– Mye ballbesittelse
Hans tvillingbror, Ronald de Boer, ble fredag spurt om hva broren ville ta med seg til klubben.

– Vi vokste opp med filosofien til Ajax og Barcelona, så de kan forvente en lignende type ballbesittende fotball. En kreativ og underholdende fotball. Men det må også kombineres med resultater, og det er han fullstendig klar over, sier han, ifølge Sky Sports.

De to spilte sammen på seks forskjellige lag på seniornivå, inkludert landslaget.

Innholdsrik karrière
De Boer erstattet tidligere Manchester City-trener Roberto Mancini i Inter Milan i august 2016. Hans tid i Serie A ble imidlertid av det korte slaget. Bare tre måneder etterpå måtte nederlenderen ta sin hatt og gå, etter bare fem seire på 14 kamper.

Han startet både sin spiller- og trenerkarrière i Ajax. 328 kamper spilte han for den nederlandske storklubben, før han ble solgt til Barcelona i 1999.

Hos katalanerne ble det 144 opptredener for den tidligere forsvarsspilleren. På tampen av spillerkarrièren var den nå 47 år gamle manageren innom klubber som Galatasaray, Rangers, Al-Rayyan og Al-Shamal.

I 2007 returnerte han til Ajax å begynte å trene de yngre spillerne. I 2008 ble han assistenttrener for Bert van Marwijk på landslaget til Nederland, og kombinerte det med jobben i Ajax.

I 2010/11-sesongen fikk han hovedansvaret i Ajax. Allerede i første sesong ble det ligamesterskap. Han ble i 2014 den første manageren til å vinne fire Æresdivisjon-titler på rad.

Andre kandidater som Sean Dyche (Burnley) og Christophe Galtier (tidligere Seint-Étienne), Roy Hodgson (England, Liverpool, Viking osv.) og Marco Silva (nå Watford) ble nevnt i forbindelse med Crystal Palace-jobben.